Your search results

Jõelähtme kinnisvara turuülevaade

Posted by UusMaaPluss on märts 1, 2009
| 0

Nagu kogu Harjumaal on pakkumiste arv jõudsasti kasvanud, on see nii ka Jõelähtme vallas. Seda nii kruntide, suvilate kui ka majade osas. Väga palju on müügis just uuselamuid ning rohkesti võib leida ka ehitusjärgus elamuid. Suuremaid ja väiksemaid uusarenduspiirkondi võime leida Loo külje alt Liivamäelt, Kostiverest, Haljavast, Uuskülast, Neeme ja Ihasalu külast ning ühe eksklusiivsemana kindlasti Manniva külast Estonian Golf and Country Clubi näol.

Piirkonna potentsiaalse sihtgrupi moodustavad peamiselt tüüpkorterite elanikud, kellele korter on pereliikmete arvu kasvades väikseks jäänud ja kes eelistavad elamist oma majas. Väiksemate alevite ja külade külje alla rajatud elurajoonides on samuti ostjateks valdavalt sama piirkonna elanikud, seda enam, et sealsete arendusprojektide maht ei ole väga suur.
Inimeste harjumused ja soovid uue elukoha soetamisel muutuvad pidevalt. Valdavalt eelistatakse kõrghaljastusega piirkondades paiknevaid kinnistuid, mööda hakkab saama aeg, mil vastuvõetava hinnaga sai krunte ja eramuid vaid põllu peale. Sellest tulenevalt ongi tänaseks müügis rohkesti just lagealadel asuvates piirkondades paiknevaid elamuid ja krunte.

Tallinnast kaugemal, u 40 km kaugusel, mereäärsetes piirkondades (nt Neeme, Kaberneeme, Haapse, Ihasalu jne) ei ole pakkimiste arv märgatavalt suurenenud. Inimesed hakkavad enam väärtustama sealset piirkonda just suvituskohtana. Kui varem ehitati nendessegi piirkondadesse aastaringsed elamud, siis praegu peetakse mereäärseid piirkondi pigem sobilikuks suvemaja ehitamiseks, kuhu on võimalik nädalavahetusteks või puhkuseks sõita ja aeg maha võtta. Sõltuvalt asukohast, mere lähedusest ja suvila suurusest ning seisukorrast jäävad piirkonna suvilate müügihinnad vahemikku 650 000 – 1 200 000 krooni. Kasvanud müügipakkumiste arvuga kaob huvi kaugemal asuvate kruntide ja suvilate vastu. Juba on võimalik soetada endale väga hea hinnaga krunt või eramu Tallinnale tunduvalt lähemale.

Nagu enne mainitud sai, võib Jõelähtme valla üheks eksklusiivsemaks ja kallimaks arenduspiirkonnaks pidada Manniva külas asuvat Estonian  Golf & Country Club´i.   Objektid paiknevad Rebala muinas-ja kultuurimaastikule rajatava golfi-, puhke- ja spordikompleksi territooriumil, kus asuvad iidsed tammesalud ning kivikalmed. Tänu oma looduskaunile asukohale, paiknemisele Ihasalu lahe ja Jägala jõe ääres on nimetatud asukoht kinnisvaraturul kõrgelt hinnatud. Sarnaste objektide ostjateks on erihuvidega ostjad, kelle hobiks on golf ja kes väärtustavad elamute paiknemist golfiradade naabruses.

2008. aasta algusest on tehinguid Maardu piirkonnas  ja Jõelähtme vallas tehtud vähe. Kõige paremini müüdavad  on jätkuvalt odavama hinnaklassi objektid ja seda nii hoonestamata kui ka suvilatega hoonestatud kinnistute osas, kus tehingute hinnad jäävad vahemikku 700 000 – 950 000 krooni. Uuselamutega hoonestatud kinnistute eest piirkonnas hetkel üle 3,0 mln krooni siiski ei olda nõus maksma, pigem jäävad tehingud keskmiselt vahemikku 2,0 – 3,0 mln kroonini. Siiski leidub ostjaid ka tunduvalt kallimatele objektidele, mis asuvad mere ääres ja piirnevad merega. Kuna selliseid objekte on pakkuda vaid mõned üksikud, siis on loomulik, et ka hinnatase on kõrgem.

Olga Fjodorova
Uus Maa Kinnisvarabüroo Ida-Tallinna piirkonna maakler

Compare Listings