Your search results

Intervjuu Uus Maa Viljandi elamispindade maakleri Piia Säreviga

Posted by UusMaaPluss on juuli 11, 2008
| 0


Piia Särev on Uus Maa Kinnisvarabüroo Viljandi kontori alustala. Piia liitus Uus Maaga 2005. aasta sügisel alustades kahekesi koos Reet Raudsepaga Viljandi kontori ülesehitamist. Tänaseks on Viljandi kontor turuliider ja Viljandi Uus Maa meeskond on üks kõige ühtehoidvam ja positiivseim meeskond üldse ja selle saavutamises on Piial väga oluline roll. Järgnevalt saate lugeda Piia Säreviga persoonintervjuud.

1. Piia, mis sa enne kinnisvara suundumist tegid?
Töötasin firmas, mille põhitegevus oli laenude andmine kinnisvara tagatisel. Ehk siis kinnisvara teema ei olnud mulle päris võõras.

2. Miks just kinnisvara valdkonna valisid?
See oli suhteliselt loogiline jätk, samas tundus see valdkond hästi põnev ja atraktiivne.

3. Kuidas jõudsid tööle Uus Maa Kinnisvarabüroosse?
Aasta siis oli 2005. Eelmisel töökohal sain firmale kasulik olla 6 aastat, kui omanikud tegid otsuse tegevus lõpetada ja töökoht koondati.
Ja nagu õigete ja heade asjadega ikka, jõuavad nad sinuni just vajalikul hetkel.

4. Mis sulle Uus Maas meeldib, miks sa ikka veel siin töötad?
Kohe alguses tundsin, et see kuhu ma oma teel jõudsin on õige koht. Super meeskond, koolitused, ühisüritused – need annavad asjale mõtte. Meil hoolitakse inimestest.

5. Mis on sinu edu saladus?
Arvan, et mingit saladust ei olegi. Olen lihtsalt sihikindel ja järjepidev oma tegevustes ja nii lihtne see ongi.

6. Kes on sinu edu etalon? Keda hindad oma töös?
Otsest etaloni ei olegi, aga ma hindan kõrgelt mitmeid kolleege. Selles, et ma seda tööd teen on suur panus Viljandi kontori juhatajal Reet Raudsepal. Ja  esimestel aastatel vaatasin ikka alt üles kõikidele tegijatele, kes seda tööd olid aastaid teinud. Suur toetus ja abi tuli sel ajal Uus Maa  Kinnisvarabüroo tegevjuhina töötanud Jaanus Lauguselt.

7. Mida sa oma töös kõige rohkem hindad? Mida esile tood?
Maakleri töö juures hindan kõige rohkem vaheldusrikkust, ükski päev pole sarnane teisega. Super lahedad on meie inimestele korraldatud koolitused. Ei ole kuulnud, et nii põhjalikult ükski teine kinnisvarafirma oma töötajaid koolitab. Meeldib, et kõik taustajõud töötavad väga hästi.

8. Kas tänases majandusolukorras on maaklerina töötada kuidagi raske ja keeruline?
Arvan, et meie valdkonnas on tänastel alustajatel praegune majandusolukord parajaks proovikiviks. Samas eraldab see hästi terad sõkaldest. Mul on väga hea meel, et olen selle lühikese kolme aasta jooksul, mil ise maakleritööd teinud, näinud nii tõusu kui mõõna ja väidan, et tööd on täna huvitavam, kuid kindlasti ka raskem teha.

9. Kas maakleriks hakata on lihtne? On selleks vaja palju kogemusi ja erialaseid teadmisi/haridust? Kuidas sina alustasid?
Maakleriks hakata ei ole raske. Põhiline on tahtmine seda tööd teha. Aga selleks, et  aru saada, kas see töö on see, mida teha tahetakse, on eelnevalt hea rääkida mõne selle ala spetsialistiga. Sest mulle tundub, et tihtipeale on inimestel kujunenud vale arusaam sellest ametist

10. Piia, sina kui edukas Viljandi elamispindade maakler, miks inimesed peaksid kasutama kinnisvaramaakleri teenust? Mis see neile annab?
Inimesed, kes on jõudnud otsuseni kasutada kinnisvaramaakleri teenust, mõistavad, et see annab neile endile võimaluse ja aja tegeleda maksimaalselt nende oma tegevustega, milles nemad tugevad ja parimad on.

11. Kui sa juhuslikult homme enam maakler olla ei saaks, mida sa siis teeks? Kuhu tööle prooviksid?
Sellele küsimusele on mul praegu väga raske vastata. Sest ma olen praeguses töös nii sees kui veel olla saab!   

12. Kas on võimalik, et 60-aastaselt teed veel sama tööd?
Miks ka mitte! Aga heameelega ma näeksin siis oma tööandjatena näiteks oma lapsi  

13. Mis on su elu moto? Mille järgi juhindud?
Kõik on võimalik!

14. Kuidas tööpingeid maha laed? Millele kulub su vaba aeg?
Parim tööpingete mahalaadimine on aktiivne liigutamine. Ja pere toetus. Kolmel viimasel kuul on minu ja mu pere peamine tegevus oma uue väga aktiivse pereliikme, kelleks on väikene terjeritüdruk, taltsutamine.
Aitäh sulle Piia ja soovin sulle kogu Uus Maa nimel edu ja edasisi kordaminekuid nii töös kui eraelus.


Mida räägib Piiast tema armastatud kolleeg, Viljandi kontori juhataja Reet Raudsepp:

Kord müüs Piia järveäärset maja. Ostukliendiga oli kokku lepitud näitamine. Kuna omanikud seal sees enam ei elanud läks Piia tund aega varem kohale, et vaadata, kas kõik on ikka endiselt korras. Aga parajasti oli väga vihmane periood olnud ning seetõttu oli kelder vett täis. Sellepeale jooksis Piia autost kummikuid võtma ning asus keldrist vett välja kühveldama. Saigi valmis õigeks ajaks, kui klient tuli. Kliendile keldrit näidates tõdes Piia, et jah, suurte vihmadega tuleb siia küll vett sisse, aga seda saab väga lihtsalt siit ka eemaldada.

Intervjueeris Tiina Shein, Uus Maa Kinnisvarabüroo turundusjuht

Compare Listings