Your search results

Haapsalus on kinnisvara ostjad hinnalanguse ootuses

Posted by UusMaaPluss on juuli 3, 2011
| 0

Kahjuks on ka sel aastal Haapsalu küllastunud objektidest, mille hind on liiga kallis ning mis arvatavasti jäävad samasse hinnaklassi ka järgnevaks aastaks. Saab küll öelda, et asi on jõudsalt paranenud, kuid seda ikkagi enamasti objektide puhul, mille hinda langetatakse kas panga või muu asjaolu survel. Ka 2011. aasta alguses saab tehinguarvudest järeldada, et kinnisvara ei vaheta väga lihtsalt omanikke.

Kõige selle keskel on aga hea, et on liikumas arendusplaanid uutele korteritele, mis toob turule jälle uut hoogu sisse. Üüriturg on Haapsalus üks omaette nähtus, kuna seal toimub pidev liikumine. Kõik, mis on alla 100 euro tekitab pidevate üürikorteri otsijate seas elevust ja ollakse valmis pinda vahetama. Kõik, mis jääb üle 100 euro on rohkem välismaalastele ja võõrast linnast tulevatele inimestele huvi pakkuv. Kuna üüriturul on madala hinna nõudlus, siis on välistatud büroo kaudu üürimine. Asi ei ole mitte ainult vahendustasus vaid ka tagatisrahas, mida tihti omanikud ise ei oska nõuda, aga büroo soovitab seda tungivalt. Näiteks saab tuua katse, kus sama üürikuulutus sai kohalikku lehte pandud nii büroo kontaktidega kui ka ainult telefoninumbriga. Büroo kuulutuse peale ei tulnud ühtegi kõnet, kuid huvitaval kombel tuli kokku 17 kõnet ja 10 neist esimese päevaga. See test andis väga hea ülevaate sellest, et kohaliku üürniku maksevõime on madal ja proovitakse üürida korterit otse ja ilma tagatiseta.

Kokkuvõtteks saab öelda, et kõikidel inimestel, kes otsivad konkreetset kinnisvara, tasub alati küsida ja uurida, olenemata kuulutuse hinnast, sest on palju paindlikke inimesi ja koostöös kinnisvarabürooga on võimalik leida palju lahendusi.

Compare Listings