Your search results

Haapsalu kinnisvaraostja on tallinlane

Posted by UusMaaPluss on september 5, 2011
| 0

Läänemaal on võrreldes eelmise aastaga tehingute arv kuupõhiselt suurem ja tunduvalt rohkem on inimesi, kes tunnevad huvi kinnisvara vastu. On näha ka nn unes olevate kinnisvaraobjektide ärkamist. Müüjad, kes on kasumi mõtte maha matnud, on nüüd müügivõimaluse osas  positiivsemalt meelestatud.

Endiselt on enamik Läänemaa pakkumise hindasid neljandiku võrra kallimad kui müügihinnad. Hea on tõdeda, et siinkohal on näha paranemise märke – ülehinnatud objektid on soodsamaks läinud. Samas  kui müüjad näevad, et mõni objekt on edukalt müüdud, sest hind oli õige, mõtlevad nad  kohe hinna tõstmisele. Põhjuseks on hirm, et kinnisvara antakse liiga odavalt ära.

Läänemaal on nõudlus kinnisvara järele, mis on hea hinnaga. Kohalikud vaatavad maju ja 2-4-toalisi kortereid, maainimesed otsivad 1-toalisi soodsid kortereid linna (Haapsallu) ja väljastpoolt Läänemaad tulevad inimesed vaatavad talusid, suvilaid ja ka heas korras kortereid linna südamesse või mere äärde. Enim tuntakse huvi siiski majade vastu, mille hind on alla 70 000 euro. Tänavu on meie büroos kõik tehtud kinnisvaratehingud toimunud väljaspool Läänemaad elavate ostjatega, kellest suurem osa on tallinlased.

Selgelt on näha, et turul on kindlasti tulemas muutusi, aprill on ostjad ja müüjad aktiivsemaks muutnud ning selle aasta suvi tuleb kindlasti suuremate müüginumbritega kui eelmine. Selle põhjuseks on nii pankade paremad laenutingimused kui ka inimeste turvatunde suurenemine tuleviku osas.

Hoolimata sellest, et Haapsalu on tuntud eksklusiivse kuurortlinnana ja ilusa rannikualana, on kogu  Läänemaa kinnisvaraturg veel liiga passiivne. Suurimaks pidurdajaks on tööpuudus ja seetõttu jääb Haapsalu esilagu paljudele inimestele vaid puhkekohaks.

Äripindade turg on Haapsalus vaikne. Ettevõtted ei soovi oma asukohta vahetada, kartuses, et kliendid ei leia neid uuest kohast üles. Ainus valdkond, kus väike liikumine toimub, on taaskasutatud riiete ärid, mis vahetavad oma asukohti. Ettevõtete käivete suurenedes on kindlasti oodata, et äärealadelt koonduvad kauplused ja teenusepakkujad rohkem keskuste ümber, et olla inimestele veel lähemal, mis võib linna väiksuse tõttu tuua konkurentsi headele äripindadele.

Argo Veide, Uus Maa Haapsalu juht

Compare Listings