Your search results

Haaberstis saavad inimesed paremat korterit enamjaolt üürides lubada

Posted by UusMaaPluss on mai 3, 2012
| 0

Kui me vaatame ajas tagasi, aasta 2011 kevadesse, siis Haabersti linnaosas oli imeväike müügihindade tõus, kuid see asendus sügisel 2011. a hinnalangusega – soodne oli osta ja vähem soodne, kahjulik müüa.
Alanud 2012. aasta alguses on jätkuvalt soodne aeg kinnisvara ostmiseks. Hetke kinnisvaraturg võimaldab osta hea hinnaga korteri või need, kes osta ei jaksa, saavad omale parema kodu valida korterit üürides. Paljud inimesed, kes ostsid korteri kallil ajal, ei saa oma kinnisvara soovitud kõrge hinnaga müüa ja neil on hetkel kasulikum korter välja üürida.

Haabersti ostja teab, mida tahab osta, tal on enamasti kodutöö tehtud – välja vaadatud endaale meelepärased kinnisvarapakkumised ja samuti teab ta turuväärtust. Julge ostja võtab ette ka üle võlli hindadega korteripakkumised ning proovib õnne, kas saab hinda alla kangutada. Haabersti ostjale on ka meelepärased korruselamud, mis enamjaolt asuvad Väike-Õismäe siseringil ja on vaheldumisi pikitud kohalike kauplustega. Samuti on tema jaoks tähtis vaade, mis aknast paistab, mistõttu ka väga armetus seisukorras, kuid supervaatega korter läheb kaubaks natuke kõrgema hinnaga kui sellises seisus korter tavapäraselt.

Suur tähtsus on kortermajade haldus ja remondifondi summadel – mida suurem summa, seda ettevaatlikumaks, kaaluvamaks muutub ostja, mõeldes, millega ta end seob, kui ostab sellise korteri.
Väga oluline on praegusel ajal ka see, kas kortermajade küttesüsteemid on uuendatud, välja vahetatud ja renoveeritud – kuna soojaenergia on mõõdetav, siis mida vähem kütte eest maksta, seda parem.
Ostja hindab võimalikult suure renoveerimise läbi teinud (küttesüsteem, fassaad, maja otsaseinad jne) kortermaja ja kõige selle juures võimalikult sümboolset remondifondi summat kommunaalkulude arvel. Oluline tähtsus on ka kortermaja asukohal, seega alati ei pruugi heas korras, kuid halva asukohaga kortermaja ostjale huvi pakkuda.

Kui me vaatame Haabersti uusasumites müüdavaid kortereid, siis seal toimuvad ostu-müügitehingud vaid õige, sobiva turuväärtusliku hinna puhul, kõik ülehinnatud korterid seisavad pikalt müügis.
Kallimate ja mitte paneelmajade korterite müügiprotsess on samavõrdne kui maja müümine, sest müüja soovib saada kõrgemat hinda kui reaalsed, toimuvad tehingud lubavad.  Eriti raske on neil kinnisvaraomanikel, kes soovivad müüa buumi ajal kallilt ostetud kinnisvara, sest müügist saadav raha ei kata olemasolevat pangalaenu. Seega on praegusel ajahetkel parim korter välja üürida, kui korterit müües soovitud hinda ei saa. Samas on ka palju üürihuvilisi, sest pangad ei anna enam kergelt kodulaenu – iga väiksemgi häire inimese makseajaloos on miinus tema pangalaenu taotlemisel.

Hetkel ongi suurem rõhk kandunud korterite üürimisele, sest osad inimesed saavad üürides lubada omale parema ja kvaliteetsema kodu, kui nad saaksid seda teha pangalaenuga kodu ostes, sest keskmine Eesti noor pere saab omale võimaldada end kinni laenamata vaid remontivajava korteri.

Korteri müügihind oleneb korterelamu ja korteri seisukorrast, aknast avanevast vaatest ja korterelamu asukohast ning muudest plussidest ja miinustest.

Compare Listings