Your search results

Esinemiskoolitus Ülemiste hotellis

Posted by UusMaaPluss on oktoober 10, 2007
| 0

Koolitusseminar algas kohe peale igateisipäevast üldkoosolekut, kuhu inimesed vaatamata tihedale liiklusele kiirelt kohale jõudsid. Esinejateks sellel koolitusel olid valitud ala tõelised professionaalid, kes kogu päeva asjalikult ja mõnusalt täitsid.

Koolituspäeva esimeseks lektoriks oli Henn Sarv ettevõttest IT Koolitus, kus ta on juhatuse liige, lektor ja partner. Henn on viimased 12 aastat õpetanud, esinenud ning jaganud kogemusi õpetamise ja esinemise alal just IT vallas. Seekord andis ta ülevaate lihtsatest esitlustehnika võtetest, mis muudavad esinemise põnevamaks, kindlamaks ning annavad ka esinejale tugevama enesetunde.

Kõige raskemate ja päeva kõige laiemate teemadega esines Tõnu Lehtsaar, kes õpetab Tartu Ülikoolis religioonipsühholoogiat ning on praegu Tartu Ülikooli rektori kohusetäitja. Erapraksise raames tegeleb ta ka suhtlemiskoolitusega. Igaüks, kes on pidanud avalikult esinema, on kogenud, kui keeruline on teha näiliselt lihtsaid asju. Efektse kõne koostamine vastavalt kuulajate vajadustele, sobib esinemissituatsiooni ja sellega saavutatav eesmärk olid need asjad, millest ta seminaril rääkis.
Samuti kuidas oma esinemist ette valmistada, kuidas saavutada kontakt kuulajatega ja kuidas tulemuslikult ka ootamatutes olukordades öelda seda, mida tahame öelda. Konkreetseid esinemisvõtteid näitlikustasid paljude nimekate kõnelejate heli- ja videosalvestused.

Voldemar Kolga, kes oli meie koolitusseminari viimane esineja, töötab Akadeemia Nordis psühholoogiaprofessorina. Teda huvitab kõik uus, sh uus maailm ja uuenev inimene, samuti UUS MAA. Voldemar on uurinud kognitiivseid stiile, mina ja meeste sotsiaalseid probleeme, reisinud palju. 2005/2006 õppeaastal õpetas psühholoogiat USA-s Friendsi Ülikoolis tänu Fulbrighti stipendiumile. Meie koolitusel rääkis ta, kuidas leida inspiratsiooni ettekande tegemisel ning kuidas muuta esinemine endale lõbusaks ja nauditavaks tegevuseks. Üheks näiteks oli, et Ameerikas peetakse heaks tavaks, kui presentatsioonis on umbes 80% entertainmenti – see on lõbu ja naudingut, ülejäänu võib olla info.

Koolituspäeval jäid kõik osalenud väga rahule nii esinejate, kui ka korralduskohaga. Kõigi soov oli jätkata esinemiskoolitusi ka praktiliste harjutuspäevade ja treeningute näol.

Compare Listings