Your search results

Energiamärgise teema tekitas EKÜL Foorumil järjekorra

Posted by UusMaaPluss on märts 10, 2009
| 0

Oktoobri alguses avanes mul võimalus osaleda Eesti Korteriühistute Liidu Foorumil. Foorumi eesmärk oli arutleda erinevatel teemadel, mis on korteriühistutele aktuaalsed ja kasulikud. Ettekandeid tegid erinevad oma ala professionaalid alates TTÜ professorist kuni poliitikuteni. Korteriühistute liitu kuuluvad pikaajaliste töökogemuste ja laialdaste teadmistega korteriühistute liikmed, kes soovivad anda endast parima korterelamu heaolule.
 
Minu eesmärk oli Foorumil uurida korteriühistu liikmete teadlikkust energiamärgisest. Teadaolevalt on alates jaanuarist elamutel kohustuslik omada energiamärgise tunnust, mis näitab, kuidas elamu energiat tarbib. Suheldes erinevate ühistutega, kes olid üle Eesti Foorumile kogunenud, oli väga meeldiv kuulda, et valdaval enamusel küsitletutest oli energiamärgis juba tehtud. Põhjusel, et sooviti olla seadusekuulelikud ja kohusetundlikud ühistud. Tore oli ka see, et Tallinna linn kompenseerib 1500 krooniga energiamärgise väljastamist. Need ühistud, kellel energiamärgis tegemata oli, soovisid täpsustavaid küsimusi küsida ja märgise kohta rohkem informatsiooni saada. Tekkis isegi olukordi, kus kuuldi, et räägitakse energiamärgisest ja asuti järjekorda, et sellest põhjalikumalt vestelda.

Samas leidus ka ühistuid, kus ühistuesimees oli energiamärgise tellimise vastu. Leiti, et sellest ei ole kasu ja kui vajadus tekib, siis tehakse ära. Võimalusel venitatakse nii kaua, kui saab. Selline arvamus oli tingitud pikast tööde nimekirjast ühistus, kus palju tähtsamad asjad tegemist ootavad.

Kokkuvõtteks saan öelda, et olen kindlasti kogemuse võrra rikkam, veelgi enam, sain väga meeldivate inimestega nii energiamärgise kui ka muudel teemadel vestelda ja erinevaid seisukohti näha.

Elise Rämmal
Uus Maa Kinnisvarabüroo hindaja assistent

Compare Listings