Your search results

Ehitushinnad langesid I kvartalis 7 protsenti

Posted by UusMaaPluss on detsember 4, 2009
| 0

Statistikaameti andmetel langes ehitushinnaindeks viiendat kvartalit järjest – võrreldes eelmise aasta I kvartaliga langesid ehitushinnad käesoleva aasta I kvartalis 7,1%.

I kvartali indeksi langust mõjutas peamiselt tööjõu odavnemine, ka ehitusmasinate ja ehitusmaterjalide hinnaindeksid on langustrendis, teatas statistikaamet. Võrreldes eelmise aasta IV kvartaliga oli ehitushinnaindeksi muutus 2010. aasta I kvartalis -1,1%, peamiselt mõjutas seda tööjõu odavnemine. Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeks langes 2010. aasta I kvartalis võrreldes 2009. aasta IV kvartaliga -1,1% ja võrreldes I kvartaliga -6,9%.

Ehitushinnaindeksi arvutamisel kaasatakse neli ehitistegruppi: eramud, korruselamud, tööstus- ja ametihooned. Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi puhul on vaatluse all ametihooned. Ehitushinnaindeks väljendab ehitustegevuse maksumuse muutust ehitusplatsi otsekulude tasemel. Otsekuludes arvestatavad ressursid jaotatakse kolme põhigruppi: tööjõud, ehitusmasinad ja -materjal.

Compare Listings