Your search results

Arendusprojektid toovad uut elu Kristiinesse

Posted by UusMaaPluss on detsember 11, 2009
| 0

Mustamäe kõrval on viimastel aastatel kogunud palju populaarsust Kristiine linnaosa ning seda just  piirkonna hea asukoha ning väga meeldiva elukeskkonna tõttu. Kristiine on üks Tallinna rohelisemaid linnaosi, kus suure osa hõlmavad ühepere-elamukvartalid.

Siin on 54,1 hektarit üldkasutatavaid haljasalasid ning 4 looduskaitseobjekti – 3 koduaeda ja Löwenruh` park. Kindlasti väärivad äramärkimist ka Dunteni park, Cederhilmi park, Liimi park, Räägu park ja Tondi park.

Kristiine linnaosa elanikud moodustavad ~13,8% Tallinna elanikkonnast ning see on üks tihedamini asustatud piirkondi Tallinnas – asustustihedus on 3746 inimest 1 km², ületades linna keskmist asustustihedust märkimisväärselt (~2520). Seisuga 01.11.2010 on Kristiine linnaosas Tallinna rahvastikuregistri järgi 29 841 elanikku.

Kristiines oli City 24 andmetel käesoleva aasta 26. oktoobri  seisuga 492 korteripakkumist, sh kõige enam oli 2-toaliseid. Kõige üllatavamaks osutus 34 m2suuruse 2-toalise renoveeritud korteri pakkumine, mille müügihinnaks oli 1 200 000. Müüja rõhus faktile, et ruutmeetrihind on umbes 35 294 krooni seetõttu, et kogu mööbel jääb värskelt renoveeritud korterisse.

Maa-ameti andmetel vormistati käesoleva aasta esimesel kahel sügiskuul 167 tehingut, mis on märkimisväärne tulemus võrreldes eelmise aasta sama ajaga, mil tehti 96 ostu-müügi tehingut. Peamise kasvupõhjusena saab välja tuua arendusprojektide suure edu – Vuti kodud, Lehe, Kännu elurajoon ja mitmed Sõpruse puiestee uued objektid.

Keskmine ruutmeetrihind Kristiine linnaosas müügis olevatel korteritel oli 20 100 krooni.
Otsides head elukeskkonda koos kõikide mugavustega, siis Kristiine on selleks kindlasti üks parimaid variante, kuna selle rohelus ja elanike sõbralikkus võluvad esimesest hetkest alates. Hea korter, mis on ka mõistliku hinnaga, asub kesklinna vahetus läheduses, roheliste parkide ja ostukeskuste vahel. Tehing Kristiine linnaosas on kindlasti tuleviku mastaabis kasulik, kuna nõudlus antud piirkonna järele on aina kasvamas.

Compare Listings