Your search results

5 põhjust, miks täna kinnisvara müüakse

Posted by UusMaaPluss on mai 10, 2009
| 0

1. Kinnisvara ülalpidamine käib üle jõu
Iga kinnisvaraga on seotud kulud ning on juhtumeid, kus ei jõuta või lihtsalt ei tasu kinnisvara kulusid igakuiselt maksta. Kõige sagedasem on selline juhus ilmselt  suvilate ja maakodude puhul. Tihti ei ole omanikul piisavalt aega ja võimalusi, et vara eest hoolitseda ja sinna mingeid lisakulutusi teha ning selle asemel, et lasta varal hävida, oleks mõistlik see hoopis müüa.

2. Laenu teenindamine käib üle jõu
Üks suuremaid muresid on praegu ka see, et ollakse sunnitud vara võõrandama, kuna ei jõuta maksta pangalaenu. Sellisesse olukorda on üldjuhul sattunud inimesed, kelle palku on kärbitud või kes on kaotanud töö.  Selle probleemi ennetamisks pakuvad pangad laenukindlustuse teenust.
Kõik, kes vara müüma peavad, ei ole veel nn sundmüüjad, vaid on ka inimesi, kellel on mitu kinnivara ja kes müüvad mõne oma vara pangalaenu vähendamiseks.

3. Kinnisvara valik väheneb
Üks põhjuseid, miks oma kinnivara müüki panna, on see, et pakkumiste hulk on vähenenud ning kui on olemas vara, mis on defitsiitne, siis on võimalus seda kiirelt realiseerida ja veidikene kõrgematki hinda saada.

4. Vaja kolida või parandada elamistingimusi
Üks mõistlikumaid variante praegusel ajal korterit müüa on siis, kui vahetatakse oma elukohta või on tarvidus kolida ,kas suuremasse või väiksemasse elamisse. Praegusel ajal on eluaseme vahetamine suurema vastu igati mõistlik, kuna suuremate pindade hinnad on võrreldes väiksemate pindadega rohkem kukkunud.  

5. Võimalik leida suurema tootlikkusega investeerimise võimalus
Üks põhjus, miks praegu kinnisvara müüa, võib olla see, et hetkel on võimalik leida parema tootlikkusega investeerimisvõimalusi. Näiteks pangas tähtajalisel hoiusel raha hoides on võimalik teenida veidi üle 5 % aastas ning seda peaaegu ilma riskita. Samuti ei kaasne tähtajalise hoiuse korral mingeid kulutusi.

Näited, millist intressi on võimalik teenida tähtajalisel hoiusel pankades:

Nordea pank kuni 5,4% aastas
Sampo pank kuni 5,85% aastas
Swedbank kuni 5,25% aastas
SEB pank kuni 5,32% aastas

Kindlasti on veel põhjuseid, miks preagu kinnisvara müüa, seda peab iga inimene vaatama enda seisukohalt ja vajadusel konsulteerima maakleriga.

Alar Pauklin
Uus Maa Kinnisvarabüroo atesteeritud konsultant

Compare Listings