Your search results

2010. aasta toob turule uusi kvaliteetseid arendusi

Posted by UusMaaPluss on mai 1, 2010
| 0

Fred Linnukütt, Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler

Ümber suuremate linnade on näha nukraid elamurajoone, millel puudub „ühtne nägu“ ja kus pole asfaltteed, tänavavalgustust ja/või on seal näha arhitektuuriliselt väga erinevaid maju. Õnneks on turule taas tulnud arendajad, kellel on võimekus pakkuda inimestele valmislahendusi nii üksikute majade kui ka terve elurajooni näol.

Heaks näiteks on Tallinna külje all Rae külas Indreku teele loodav väike elamurajoon, kus ehitustööd juba täna käivad. Kopp löödi maasse 2009. aasta suvel ning tänaseks on majad püsti, asfalttee valmis ning kommunikatsioonid olemas. Peetri arendus on üks väheseid, mida on alustatud teadlikult uuelt hinnatasemelt. Seda näitab ilmekalt ka majade müügiedu, sest pooled majad on müüdud projektimüügina. Terve arenduse konkurentsitud märksõnad on terviklikkus, ehituse ja materjalide kvaliteet, energiasäästlikkus ja soodne hind.

Terviklikkus on olemas igas mõttes, sest majadel on ühtne stiil. Elurajooni sisene aed on kõigil majadel ilus  ja ühesugune. Kõige tähtsam on ilmselt see, et ostja saab valmis maja puhul ka kasutusloa, mis näitab ära maja vastavuse ehitus- ning tuleohutusnõuetele.

Ehituse kvaliteeti jälgib ehitusjärelevalve spetsialist, kelle ülesanne on tagada õigete materjalide kasutus õigetes kohtades ning projektile vastavus. Tegu on korralike kivimajadega, mis on soojustatud vastavalt meie kliimale. Välisviimistluseks on samuti laotud kivi. Kivist on ka tubade vaheseinad. Samuti on kõigil majadel kivikatused. Kõik see kokku tagab hoone püsivuse, soojapidavuse ja pikaealisuse.

Energiasäästlikuks muudab majad maaküte, mis soojendab ka tarbevett. Aastane elektrienergiakulu on ca 7500 krooni, mis teeb ühe kuu kütte ja sooja vee keskmiseks maksumuseks 4,34 krooni ruutmeetri kohta! Kui palju teie oma korteris või majas sellise mõnu eest maksate?

Kõigis majades on soojusvahetiga ventilatsioon, mis tagab terves majas pideva värske õhu. Soojusvahetiga ventilatsiooniagregaat annab elamust väljatõmmatava õhu soojuse üle sissepuhutavale värskele õhule kuni 80% efektiivsusega, mis jällegi näitab energiasäästlikku lahendust.

Elurajoon ise asub Tallinna kesklinnast 10 km kaugusel, linnapiirist 4 km. Linna või Jürisse tööle saamiseks ei pea autot omama, sest ühistransport sõidab mööda Rae küla teed mitu korda päevas.

Täpsem info arendusest on siin.

Compare Listings