Your search results

Vanalinnas läheb müügiks odavam

Posted by UusMaaPluss on veebruar 7, 2010
| 0

Kui kogu eelmise aasta peale tehti Tallinna vanalinnas 81 ostu-müügitehingut, siis reedese seisuga oli neid sel aastal tehtud juba poolsada.

Samas on tehingute keskmine väärtus varasematest aastatest väiksem. Kui kahe viimase aasta jooksul jäi vanalinnas keskmise tehingu väärtus 4-5 miljoni krooni vahele, siis tänavuste tehingute keskmine väärtus on praegu 3,2 miljonit. Buumiaastatel oli see näitaja üle kahe korra suurem.

Kinnisvarabüroo Uus Maa konsultant Margit Sild ütles, et vanalinna hinnatase on kohati väga langenud ja üsna palju tehingutest tehakse kesklinna mõistes väga odava ruutmeetrihinnaga korteritega – umbes 20 000-30 000 krooni ruutmeeter.

Korterivalik napp

Tehingute arv on aga kasvanud ja seda kogu kesklinnas. “See on üldistest arengutest tingitud selline kinnisvaraturu vaikne soojenemine,” lisas Sild.

“Ma julgen loota, et tehingute arv vanalinnas on selle aasta lõpuks eelmisest aastast suurem küll, aga kasv ei tule väga suur,” ütles ta. “Võib-olla ostjaid isegi oleks rohkem, aga valik on kesine.”

Silla sõnul on vanalinna korterite hinnad nende erineva ajaloo ja seisukorra tõttu olnud ajast aega väga erinevad ja inimesel, kes mõne konkreetse sihiga vanalinna korterit osta soovib, on küllalt keeruline sobivat leida. Seetõttu ei suurene Silla arvates ka tehingute arv hüppeliselt.

“Teiseks ei ole olnud viimasel ajal ka renoveerimisprojekte, aga inimene eelistab ikka kordatehtud maja, olgu korter siis investeeringuks või koduks. Vanalinnas on valdav enamus aga ikka korda tegemata,” lisas ta.

Sild märkis, et tema kogemuse põhjal on vanalinna kinnisvarahuvilistest üle poole välismaalased ja kuna välisinvestorid on hakanud Eestisse naasma, mõjutab see ka kinnisvaraturgu. “Me maakleritena näeme neid praegu rohkem kui kaks või isegi kolm aastat tagasi. Kuigi nemad on rohkem kesklinna uute majade korterite jahil.”

Allikas: www.aripaev.ee

Compare Listings