Your search results

Väike-Õismäe on Tallinna uusim ja mugavaim magalarajoon

Posted by UusMaaPluss on juuli 10, 2010
| 0

Väike-Õismäe on tuntud paljudele inimestele Õismäe-nimelise asumina, mis asub Haabersti linnaosas. Kuid linnaosa kaarti vaadates selgub, et eksisteerivad nii Õismäe kui ka Väike-Õismäe  asum. Esimene asub Kakumäe külje all mere ääres ja teine, millest artiklis juttu, Harku järve kaldal.

Väike-Õismäe elanikele assotsieerub see piirkond eelkõige ringikujulise tiigiga, mida võib nimetada Väike-Õismäe südameks, selle ümber on ringi kuju jätkatud erinevate rajatistega, alustades koolimajadast ja lasteaedadest ning liikudes edasi elumajadeni. Kui võrrelda Väike-Õismäed teiste piirkondadega, siis selgub, et tegemist on väga paljude hüvedega ning mugava planeeringuga asumiga.

Piirkonnas on pakkuda tegevust igale inimesele, nii sellele, kes tahab nautida rannamõnusid Harku järve või Kakumäe rannas või sellele, kes tahab minna perega jalutama loomaaeda või Vabaõhumuuseumisse. Samuti on mõeldud palju
spordivõimaluste peale. Piirkonnas tegutsevad aktiivselt mitmed head spordiklubid, sealhulgas on siin ka suur jäähall ja tennisehall. Lisaks on pakkuda suurepärase teekattega mitmeid kilomeetreid rulluisu- ja jalgrattateid, mis möödunud aastal ühendati Stroomi rannaga ja lähitulevikus ühendatakse ka Murastega. Jooksjatele on lähitulevikul pakkuda jooksurada ümber Harku järve. Ja motohuvilistel on võimalus nautida kardisõitu. Suurte kaubanduskeskuste näol on mõeldud ka tarbimisele ning enamik ostjate vajadustest saab rahuldatud koha peal. Saku suurhallis on aga võimalik käia nautimas suuremaid üritusi.

Väike-Õismäe on hästi varustatud ühistranspordiga, nii trollide kui ka bussidega, mis alustavad igapäevaselt liikumist varahommikul ja lõpetavad kesköö paiku. Enamik sõite saavad elanikud tehtud ümberistumiseta. Väike-Õismäe kaugus Tallinna kesklinnast on 8 km.

Tüüpilised elumajad on üheksa- ja viiekordsed paneelmajad, aga leiab ka 16-kordseid tornmaju. Väike-Õismäe oma piiride poolest enam edasi ei arene, küll aga on uuendusi oodata senises infrastruktuuris. Nimelt on olnud mitmetel arendajatel huvi Järveotsa tee garaažide maa-ala vastu ning pole veel teada, mis sihtotstarbel see  tulevikus kasutust leiab. Ehitajate teedki planeeritakse edasi arendada ja rajada sinna uusi äripindu. Praegu ei ole veel täpselt teada, mis saab Haabersti ringist ja palju räägitud 3-tasandilisest ristmikust, mille projekt on valminud juba 2004. aastal, kuid  ootab rahastamist ja otsust.

Veel Väike-Õismäe eeliseid:
– majad on uuemad kui  Lasnamäel ja Mustamäel
– korterid on mugava planeeringuga ja suuremate köögipindadega
– korteriühistud on aktiivsed, mida peegeldab majade vilgas renoveerimine

Praegu on Väike-Õismäel suurim nõudlus 2-toaliste korterite järele. Soovitakse nii osta kui ka üürida. Eelistatakse 5-kordseid maju, läbi maja planeeringuga ja rõduga varustatud kortereid.

2010.  aastal Väike-Õismäe  tehingute keskmised hinnad:

Keskmises korras

Keskmised müügihinnad

Keskmised üürihinnad

1-toaline korter

410 000 kr

1700 kr

2-toaline korter

650 000 kr

2750 kr

3-toaline korter

815 000 kr

2975 kr

4-toaline korter

975 000 kr

4100 kr

Allikas: Maaamet

Compare Listings