Your search results

Saudi Araabia investoritel on kõrgendatud huvi Tallinna kinnisvara vastu

Posted by UusMaaPluss on detsember 7, 2011
| 0

Uus Maa Kinnisvarabüroo investeerimisettevõte Uus Maa Property Advisors andmetel kirjutasid juuni eelviimasel nädalal Muugal asuva Nord Shore nimelise logistika- ja äripargi omanikud alla Saudi Araabia päritolu investeerimisgrupiga kavatsuste protokolli projektile seoses müügitehinguga. Omanike juhatus peab läbirääkimisi investeeringu suuruse osas.
 
Nord Shore äripark on üks suurimaid omalaadseid arendusprojekte kogu Baltikumis. See asetseb Tallinna lähistel Muuga sadama vahetus läheduses ja vastavalt planeeringule võimaldab kuni 2,3 miljoni ruutmeetri ulatuses logistika ja tootmispindade rajamist. Kogu investeeringu maksumus projekti rajamiseks võib ulatuda üle ühe miljardi euro.
 
Projekti alates 2006.aastast nõustanud Roosimaa sõnul on planeeritava investeeringuga tegemist ühe suurima tehinguga Baltikumis, mis on tehtud Saudi Araabia investorite poolt. Samuti arvab Roosimaa, et Nord Shore äripark asetab sellega Tallinna kindlalt suuremõõtmeliste tööstus- ja logistika parkide kaardile.
 
Nord Shore projekti omanik on Keltic Global Estonia OÜ, mis on valdavalt iiri investoritele kuuluv investeerimisfirma. Keltic Global on Eestis tegutsenud 5 aastat, mujal maailmas (Portugalis, Marokos, Hispaanias jne) kauem.
Nord Shore projekti omanikud on investeerinud projekti soetamiseks ja tänasel kujul olemasoleva planeeringu kehtestamiseks viie aasta jooksul enam kui 35 miljonit eurot.
 
Keltic Global Estonia OÜ  sõnul teostatakse hetkel Saudi investorite poolt projekti analüüsi ning deposiiti pole veel tasutud ja seega kuni 2011.a.  juuli keskpaigani ei kavatse pooled sõlmida ka eksklusiivlepingut. Ettevõte jätkab läbirääkimisi ka teiste huvitatud investoritega.
 
Nord Shore äripargi omanikud usuvad, et sedavõrd ulatusliku investeeringu teostamise soov tuleneb Eesti poolt rahvusvaheliselt demonstreeritud finantsdistsipliini järgimisest ja Euro-tsooniga liitumisest käesoleval aastal.
 
Sellise suuremahulise investeeringu kaasamine toetab Eesti majanduse taastumist laiemas mõttes ja annab arendusperioodil ainuüksi ehitussektoris tööd kuni 2000-le töölisele.
 

Compare Listings