Your search results

Persoonilugu: Uus Maa kutseline maakler Eleri Soonsein

Posted by UusMaaPluss on juuni 5, 2011
| 0

Eleri Soonsein on Uus Maa kaunishing, tema malbe ning toetav loomus annab alati positiivset impulssi meeskonna sisekliimasse. Eleri kummutab harjumuspärase müüdi blondiinidest – tal on 10 aastane kogemus oma ala professionaalina Eesti kinnisvaraturul, oskus luua suurepäraseid kliendisuhteid ning hindamatu kinnisvaraalane teadmistepagas. Eleri õpetab meile seda, et lihtsuses peitub õnn.

Eleri, kuidas sa Uus Maa Kinnisvarabüroosse tööle sattusid ja mida sa enne seda tegid?

Olin just lõpetanud Talinna Ülikooli ja elukorralduse tõttu sattunud Tartusse. Töötasin Tartu Linnavalitsuses välissuhete spetsialistina, aga igatsesin väga koju ja Tallinnasse tagasi. Kuna mu perekonnas tegeleti kinnisvaraprojektidega, siis tundsin pisut seda valdkonda ja tekkis soov proovida seda ametit. Jaanus Laugus võttis mind hea meelega oma meeskonda Uus Maasse ja olen senini selle tööga väga rahul

Mis sulle oma töö juures meeldib, et sa ikka veel kinnisvaravaldkonnas oled?

Mulle meeldib selle töö juures kõik. Kõige suuremad plussid minu jaoks on paindlik ajagraafik, hea teenimisvõimalus vastavalt oma võimetele ja viitsimisele tööd teha, ääretult tore meeskond läbi aegade ja võimalus tutvuda oma tööd tehes nii paljude tordate inimestega.

Sul täitub varsti 10 aastat Eesti kinnisvaraturu maaklerina. Kui sa tagasi vaatad, siis millised on olnud kõige värvikamad episoodid?

Minu jaoks on inimesed väga huvitavad nähtused. Selles töös olen kohanud väga palju värvilisi inimesi nii klientide kui kolleegide hulgas. Nii armas on, kui lähed kellelegi võõrale külla tema kinnisvara hindama, tema aga kostitab sind söögi ja joogiga ning pakub oma sõprust. Väga kallid on mulle mu kolleegid, kellega igapäevast koostööd teeme ning justkui ühte vankrit veame. Nende hulgas on palju tõelisi sõpru kogu eluks. Oleme koos reisinud, matkanud, olnud eksinud suures linnas ja seilanud mõnusas pärituules. Need hetked ei unune kunagi.

Kuidas on muutunud sinu töökorraldus, klientide ja maaklerite suhtumine täna, võrreldes aastatetaguse ajaga?

Eks need 10 aastaga saadud tööalased kogemused tekitavad rohkem usaldust. Olen näinud kinnisvarahinna tõuse ja langusi ning koostööd teinud hulga erinevate ostjate ja müüjatega. Uus Maa on tore firma, kes alati tunnustab ja edutab neid, kes seda väärt on. Olen saanud ka mitmeid häid tunnustusi ning olen väga rahul oma tänase tööalase positsiooniga. Tunnen oma meeskonna, kolleegide ja juhtide toetust ja sõprust.

Milline on vahe selles, kui alustasid maaklerina 2001. aastal ja kui alustasid nüüd uuesti peale lapsehoolduspuhkust?

Siis oli kõik uus ja võõras. Ma ei tundnud ostjaid ja müüjaid ja nende käitumist. Sügisel uuesti alustades oli juba oma kliendibaas, kellega sai kiirelt jätkata sealt, kust pooleli jäi. Teerada oli juba vana ja tuttav.

Millest koosneb sinu õnnevalem?

Olen õnnelik, kui saan olla koos armastatud inimestega, kuulata kuidas vihmapiisad krabisevad puulehtedel ja hingata sisse suve magusat lõhna.

Millised peamised väärtused oled kodust kaasa saanud ja kuidas need sind elus aitavad?

Mind on kasvatatud kristlikus vaimus. Hindan väga kõrgelt häid inimesi. Neid, kes kunagi ei taha teistele haiget teha ei sõna ega teoga. Kellest õhkub headust ja armastust kõigi ja kõige vastu. Kes mõistavad ja toetavad alati. Selliste inimestega on hea koos olla. Usun et mu elu on tänu sellele päikselisem.

Sinu jaoks on suurepärane tervis väga oluline, tegeled oma vaimse ja füüsilise heaolutundega väga aktiivselt. Millised on 5 näpunäidet, millele peaks meist igaüks mõtlema, et hea tervis püsiks?

Oluline on vaimne ja füüsiline harmoonia. Tuleb tegeleda iseendaga ja planeerida aega iga päev nii spordiks kui lihtsalt omaetteolemiseks. Mida ma oluliseks pean:

1) Igapäevane sport – mulle meeldib rattaga sõita või jooksmas käia. Igal juhul on vaja südame, vereringe ja lihaste koormust, et end hästi ja tervelt tunda.

2) Tervislik ja ökoloogiline toit. Olen hakanud jälgima, et igapäevasest toidust vähemalt pool oleks värske. Kasvatame suveti ise endale värskeid köögivilju või ostame neid turult. Talvel teeme ikka hommikuti värskelt pressitud mahla. Armastan ka väga ökopoode ja talutoitu. Peaasi et toit, mida söön, ei sisaldaks koostisosade nimekirja. Vahel on oluline ka paastuda.

3) Looduslähedane ja pingevaba elustiil. Eks see üleminek võtab pisut aega, aga siht on silme ees. Kuulun nende hulka, kes leiavad rahu loodusest ja vaikusest.

4) Mõtlemine – hea tervise aluseks on mõtlemine. Olgu see ikka rõõmsameelne ja heatahtlik. Kui on kriisid, siis peab õppima oma meelt rahustama. Lihtsalt tuleb treenida kuidas oma ärevad mõtted välja lülitada ja meelele rahu anda. Iga päev mõned minutid. Nii palju õpetlikku kirjandust on praegu. Tuleb leida see endale sobivaim.

5) Head teod – ole armastusväärne ja abivalmis alati. Siis on su hing rahul ja süda rõõmus. Mulle on hinge läinud lause, mida Ema Teresa ütles Nobeli preemia kätteandmisel “Oluline pole, kui palju inimesi sind tunneb, vaid kui paljudele sa oled head teinud”.

Räägi oma lemmik raamatutest, mis need on, millest need räägivad?

Viimastel aastatel paelub mind väga vaimse arengu teema. Hetkel meeldivad mulle Anatoli Nekrassovi raamatud. Üks hästi armas raamat, mida ikka loen kui tahan midagi head on “Hingele pai” Merit Raju. Raamat räägib sellest, kuidas kõrge majanduskraadiga ärinaine tegi kannapöörde ja läks Võrumaa looduse keskele, tegi oma joogatalu, kirjutab raamatuid, kasvatab ise süüa ja on joogatreener. Tunneb rõõmu loodusest ja on leidnud hingerahu.

Milline on sinu elu moto?

“Oluline pole kui palju inimesi sind tunneb, vaid kui paljudele sa oled head teinud” Ema Teresa

Kui sa peaksid oma elus tegema kannapöörde, kuhu sa läheksid, mida sa teeksid?

Unistan elada mõnda aega kuskil paradiisisaarel koos oma armsate inimestega.

 

Mida räägib Elerist tema kolleeg Lenne Põder, Uus Maa Tallinna büroo sekretär:

Tulime Eleriga tööle Uus Maasse ühel ja samal aastal. Sügisel saab meil mõlemal 10 aastat oldud selles suurepärases meeskonnas. Olen õppinud Elerit tundma kui väga rõõmsameelset, kohusetundlikku, abivalmis inimest. Eleri on inimene, kelle jaoks on väga tähtis kodusoojus ja perekond. Tal on kaks last ja abikaasa Andrus, kes samuti töötab Uus Maas. Eleri oskab väga hästi luua klientidega usaldusliku ning professionaalse kontakti. Ma loodan, et Eleril jätkub seda püsivust ja kannatlikkust ikka jätkata selles valdkonnas.


Compare Listings