Your search results

Persoonilugu: Uus Maa elamispindade osakonna juht Elari Tamm

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 6, 2009
| 0

elari
Elari on üks Uus Maa karismaatilisemaid inimesi. Ta on keegi, keda armastatakse sõbrana, austatakse juhina ning tuntakse hea kinnisvaraspetsialistina. Elari on Uus Maas võtnud vastu Haapsalu kontori rajamise väljakutse, juhtinud kesklinna osakonda ning nüüd juhib kogu elamispindade üksust. Tema olulise panuse eest meie meeskonda valiti ta ka eelmise aasta lõpus Uus Maa Aasta Inimeseks.

Elari, sul täitus just Uus Maas 5 aastat. Kuidas sa neid aastaid iseloomustaksid?
Õppimise tähe all on möödunud minu 5 aastat Uus Maas. Kogemused, mida olen saanud, ja õppetunnid, mida omandanud on vorminud minust tänaseks inimese, kes selgelt teab, mida tahab, ja kuhu on teel.

Kuidas sa Uus Maasse tööle sattusid ja mida sa enne tegid?
Oma lühikese elu jooksul olen teinud erinevaid asju. Töötanud noortega, olnud meedias tegev, lõpetanud sõjaväevaimuliku jaoks mõeldud kaplanite kursused, korraldanud üritusi ja kontserte. Mingi hetk taipasin, et tuleb võtta fookus ja otsida endale tee, mida mööda kõndida või joosta, vahet pole, peaasi, et fookus oleks olemas.

Miks sa just Uus Maa Kinnisvarabüroosse nii kauaks püsima oled jäänud?
Väga lihtsalt põhjusel, sest siin olen saanud ennast maksimaalselt rakendada ning siin jätkub väljakutseid. Minu elu eesmärgi üks osa on aidata inimesi oma tee leidmisel, siin saan seda teha.

Sa oled Uus Maas kasvanud maakleri assistendist ettevõtte juhatuse liikmeks ning kogu elamispindade osakonna juhatajaks. Millele sa oma lennuka karjääri võlgned?
See paistab ja kostub karjäärina, kuid olen lihtsalt teinud oma tööd südamega. Tahan teha oma parima, näha parimat ja loota parimat. Lootusetu optimist:)

Mida soovitaksid täna kinnisvaraäris alustajatele?
Täna soovitan alustada. Rasked ajad annavad inimesele selge pildi sellest, kui palju tuleb hinnata seda, mis meil on ja mida tuleb teha selleks, et saada seda, mida soovid. Arvestada sellega, et töö on raske ja tööd tuleb palju teha, kuid keskenduda parimale kvaliteedile, siis on tulemust. Lihtsat raha selles äris täna teenida ei ole võimalik, kuid hea töö ja töökus tagab selgelt kõrgema tasu, kui mis iganes müügis see võimalik oleks.

Sa juhid praegu Uus Maa suurimat osakonda. Mis sind inimeste juhtimise juures kõige rohkem paelub?
Areng. Mind ei rahulda lihtsalt tulemused, vaid areng, protsess. Inimese sisse on pandud mootor, mis paljudel ei toimi. Selge kirg midagi saavutada on kõigis olemas, kuid mootorid seisavad. Paljud tahavad midagi saavutada, olla edukad, kuid midagi täpselt öelda ei osata. Mind huvitab see, kui inimene võtab omale eesmärgi, viib selle ellu ning seejuures õpib ja seab uusi eesmärke.

Millest ammutad oma energiat? Mis sind motiveerib?
Ma usun Jumalat, tema annab mulle jõu ja motivatsiooni. Elu selliselt on lihtsalt parim.

Kus sa üles kasvasid ja missuguse kasvatuse said oma vanematelt?
Kasvasin üles nõukogudeaegses Eestis. Minu isa oli kirikuõpetaja ning pidev “valitsuse”
kontroll ja suunamine oli igapäevaelu osa. Meie perekonnas on 6 last ja elasime üsna kitsalt. Üks soov on olnud alati, et saaksin teenida palju raha ning vaadata, kui palju ma suudan ära anda ja seda kogu oma elu jooksul. Avatuse ja soovi elada konstruktiivsete väärtustepõhist elu sain kindlasti kodust kaasa ning olen oma vanematele väga tänulik selle eest.

Mis on olnud sinu elus suurimad väljakutsed?
Suurimad väljakutsed on alles ees, kuid tänaseks on olnud üsna hea väljakutse
selles majanduskriisis hoida Uus Maa tiim koos ja õiged inimesed paadis. Muidugi tuleb teha aeg-ajalt rasked otsused ja aidata inimesi teise paati, kuid seda kõike hea eesmärgi nimel.

Kes on sulle tööalaselt eeskujuks?
Minu tööalane eeskuju on meie ettevõtte üks omanikke ja juhatuse esimees Jaanus Laugus. Ta teab mida teeb ning on suurepärane juht. Samuti minu vend Erki, kes on minu väga hea sõber ja suur toetuspunkt.

Milline on sinu moto? Millest oma elus juhindud?
Minu elu moto on teha teistele seda, mida tahan, et mullegi tehakse.

Kui sa peaksid oma elus tegema kannapöörde, kuhu sa siis tööle läheksid, mida teeksid?
Siis looksin midagi uut, olen ettevõtja, kes on alustanud oma elu jooksul mitme ettevõttega ning ideid jätkub:)

_mg_9853img_6130_mg_9867
Mida räägib Elarist tema sõber ja kolleeg Mika Sucksdorff:

Elari on Uus Maas veedetud viie aastaga tõestanud meile kõigile oma lojaalsust, pühendumust ning vastutustundlikkust. Ta on kasvanud nende aastatega maakleri assistendist Tallinna elamispindade vahendamise juhiks ning seejuures on ta kasvanud väga palju ka inimesena. Tema praegused oskused eesmärgistamises, äriplaani elluviimises ja efektiivsuse tõstmises aitavad meie inimestel saavutada enda eesmärke ka raskematel aegadel. Lisaks töökusele on temas ka sees huumorisoon, mis aitab nii teda kui ka teisi päeva rõõmsamaks muuta.

Intervjueeris Ülane Vilumets, Uus Maa personalijuht

Compare Listings