Your search results

Pärnus üürikorterite buum iga poolaasta järel

Posted by UusMaaPluss on mai 10, 2011
| 0

Pärnus on iga poolaasta järel suurem nõudlus üürikorterite järele. Need korteriomanikud, kes said suvel lisaraha turistidele pakutavatest  suvekorteritest, ei istu ka talvel ilma teenistuseta. Augusti algul läks lahti uus buum seoses nõudlusega õppeperioodiks renditavate elamispindade järele. Kuu lõpu poole ületas nõudlus pakkumist.

Kui suvel tuli kesklinna renoveeritud 1-2-toalise korteri eest maksta ca 300 eurot nädala eest, siis talvel elavad üürikorterite omanikud tagasihoidlikumalt, sest keskmine hind  kesklinnas jääb 250 euro juurde. Sama hinnatud on ka Mai tänava piirkond, mida eelistatakse,  kuna lähedal on kõik olulisemad keskused, sportimisvõimalused,  meelelahutusasutused ja rand on ka 5-minutilise jalutusteekonna  kaugusel. Ka talvel jääb see piirkond sama nõutuks kui kesklinn. Suvel saab Mai piirkonnas korteri nädalaks 150-200 euro eest ning talvel korraliku renoveeritud ja möbleeritud korteri 200 euro eest kuus, millele lisanduvad kommunaalmaksed.

Üha vähem ollakse huvitatud pikaajalistest üürnikest, kes aastaringselt üürivad ühe ja sama hinnaga. Keskmine hind jääb 130-180 euro piiresse olenevalt piirkonnast ja korteri suurusest. Odavamad korterid on Ülejõe ja Rääma piirkonnas (130-150 eurot kuus) ning mida rohkem kesklinna poole, seda kõrgemad on hinnad (160-200 eurot kuu). Kõige suurem puudus Pärnu üüriturul on 3-ja 4-toalistest ja ahjuküttega korteritest.

 

Compare Listings