Your search results

Pärnu suvekodude otsimisel on abiks ka Facebook

Posted by UusMaaPluss on juuni 5, 2011
| 0

Pärnu suvituskorterite üüriturgu iseloomustab 2011. aastal hindade tõus. Nõudlus suvekorterite vastu algas juba aasta algusest. Esimesed huvilised olid välismaalased ja väljaspool Eestit elavad kaasmaalased. Huvipakkuvaimad on 2- kuni 3-toalised korterid uutes majades, mere- või jõeäärsed suvilad ja uuselamud. Sellel aastal on üha suuremat huvi üürimise vastu üles näidanud Moskva ja Peterburi  kliendid. Neid huvitavad enim mere- ja jõelähedased uuemad elamud ja palkmajad.

Võib julgelt väita, et aprilli lõpuks klientidele enam väga palju pakkuda ei ole. Sestap ongi siin ilmnemas sotsiaalmeedia ära kasutamise trend. Nimelt oli juba eelmise aasta suvel näha Facebooki seinal üleskutseid ning palveid: “kellel on nädalavahetuseks pakkuda üüripinda Pärnus, hind ei ole oluline?!”. Tegemist on tegelikult hea reklaamikanaliga, ikka võib kellelgi olla mõni vaba ruum, mida rahateenimise eesmärgil välja üürida.

Võrreldes eelmise aastaga on suviste korterite üürihinnad tõusnud ca 20%. Siinkohal peab mainima, et hinnatõus ei ole klientidele üllatus.  Hinnatõusu põhjuseks on see, et nõudlus ületab pakkumise ja suvel suvepealinnas puhkamine on muutunud üha populaarsemaks.

Pärnu suvituskodude päeva üürihind on 35 €/inimene, nädala hind 400 € ja kuu oma 1500 €. Antud hinnad  kehtivad nii korteritele kui majadele. Hinnaerinevus tuleb sisse siis, kui tegemist on väga eksklusiivse maja või korteriga. Suve tullakse Pärnusse veetma tavaliselt terve perega.

Meie kohalik eestlane on hakanud suvekorterite puhul hindama korterite ja majade kvaliteeti ning asukohta. Kui varem eriti ei vaadatud kinnisvara seisukorda, siis nüüd on inimeste jaoks väga tähtis, et maja või korter oleks ilus, puhas ja kaasaegne.

Üüriperiood, mida kliendid enim soovivad on kas nädal või  terve kuu, alates juulist on ka üksikuid perekondi, kes üürivad korteri või maja terveks suveks.

Kõige suurem puudus on  Pärnus linnalähedastest suvilatest, mis piirneksid veekoguga.

Peeter Sepp, Uus Maa Pärnu büroojuht

Compare Listings