Your search results

Parkimiskoha eest küsitakse renti kuni 150 eurot kuus

Posted by UusMaaPluss on märts 9, 2012
| 0

Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Liina Tettermann ütles E24 küsimustele vastates, et parkimiskoha eest tuleb südalinnas maksta 100 eurot kuus, vanalinnas veelgi enam.


Mis on trendid viimase aasta jooksul parkimiskohtade turul?

Juba mõnda aega on uute majade ja renoveeritavate arenduste puhul kehtinud süsteem, et nii panipaigad kui parkimiskohad müüakse eraldi registreeritud korteriomanditena ja automaatselt ühegi uue korteri juurde parkimiskohta enam ei kuulu. Nii on neid järelturul samuti võimalik eraldiseisvatena müüa või üürida.See võimaldab inimestel teha investeeringuid vastavalt oma vajadustele ning lähtudes elustiilist. Nagu muudeski valdkondades, saab ka parkimiskohtade turul rääkida hooajalisusest – sügisel on katusega kaetud või eraldi parkimiskorrusel asuvad parkimiskohad ning küttega garaažid loogilistel põhjustel veidi enam nõutud ning suvel kui äritegevus üldiselt veidi vaiksem ning ka ilmaolud soodsamad, toimub parkimiskohtade tehinguid vähem.

Millised on hinnad, kus on kõige kallimad kohad?

Parkimiskohtade üürihinnad küündivad 150 euroni vanalinnas ja jäävad 100 eur piirimaile südalinna kuumimates paikades: Foorumi majas, Viru keskuses, Rotermanni Keskuses ja Lootsi tänaval. 60-70 eurose kuuüüriga võib arvestada südalinna ümbruses asuvate parkimiskohtade üürimisel ning ka avatud parklates. Üüriturul on väga oluline teenusepakkuja Europark, selle ettevõtte hindadest võib välja lugeda, et äriklient on südalinnas suurema mahuga. Nii näiteks maksab Tornimäe Europarkis 1 kuu parkimist 192 eurot kuid kui piirduda nädala sees öise ning nädalavahetuste parkimisega, kujuneb ühe kuu hinnaks vaid 32 eurot. Südalinna hoonete parkimiskorrusel on hetke müügipakkumised 13-20 000 eurot, vanalinnas müügipakkumised puuduvad.

Kuidas parkimiskohtade turg toimib? Kes on peamised huvilised – kas need kes elavad kesklinnas või on ka neid, kes töötavad südalinnas ning ostavad/rendivad kohta?

Süda- ja kesklinna elanikel on parkimiskoha ostmine või üür loomulikult vältimatu kulutus. Kasutatakse ka linnavalituses parkimislube püsielanikele kuid need kehtivad vaid tänaval parkimiseks ning on seetõttu vähem turvalised ning mugavad.Enamus üüriklientidest on kesklinnas paiknevate ettevõtete töötajad ning südalinna korterite üürilised, parkimiskohti ostetakse peamiselt investeerimiseks ja väljaüürimiseks või koos soetatavakorteriga.Olulisteks märksõnaks parkimiskohtade osas on kinnitud, mis ootavad tühjalt uusarenduste järgi. Seni kuni seal ehitustegevust ei toimu on need kohandatud parkimisaladeks ning see võimalus leevendab kindlasti äripäeviti töisel ajal kesklinna äriklientidele parkimisvõimalusi. Eks siis, kui sinna kerkivad juba uued hooned tuleb võimalused ümber vadata – tõenäoliselt piirab see taas kesklinna parkimisvõimalusi, hoolimata sellest et nende hoonete alla või siis juurde ehitatakse parkimismajad.

Compare Listings