Your search results

Nõmmel on heade kinnisvarapakkumiste defitsiit

Posted by UusMaaPluss on mai 4, 2010
| 0

Nõmme on tallinlaste jaoks üks eelistatumaid elukohti  oma loodusläheduse ja roheluse poolest.
Magusamad kohad asuvad siin ilusate männimetsade läheduses, kus on palju vaba aja veetmise võimalusi. Samuti on Nõmme linnaosa ning Nõmme keskus oma infrastruktuuriga ja kaasajastatud turuga meeliskoht, mille läheduses soovitakse elada.

Parima asukohaga objektid leiavad siin ostja kiiresti  
Hetkel määravad  Nõmmel ostja ja tema ootused hinna, millega ollakse nõus elamispinda soetama. Kuna hea asukohaga pakkumisi on vähevõitu, ollakse nõus reaalsest turuhinnast ka kallimalt kinnisvara soetama. Seega võib öelda, et Nõmme piirkond on üks hinnatumaid Tallinnas.

Täna pakub City24 portaal müügiks umbes 250 korterit, 120 maja ning 70 majaosa. Üüriks pakutakse ligikuadu 50 korterit ning 30 maja või majaosa. Võrreldes 2009. a, on eelnevad numbrid väiksemad ja samuti on Nõmme kandis kinnisvara liikumine hõredam. Kes kord on juba siia kinnisvara soetanud, on siit visa lahkuma.

Korterite poolest on üks atraktiivsemaid piirkondi Veskimöldre ja Trummi piirkond ning siin tehakse tehinguid kinnisvaraga, mis soetati  4—5 aastat tagasi tänasteks investeeringuteks. Kui võrrelda tehtud tehinguid eelmise aastaga, siis olid 2009. a I kvartali tehingute hinnad 20 000 – 21 000 m2 ning ostu-müügitehinguid teostati üsna vähe, kuus ligikaudu 20 tükki (maa-ameti andmetel).

Aasta viimases kvartalis kogu kinnisvaraturu aktiveerudes kasvas ka Nõmme piirkonna kinnisvara müük. Tehingute arv kasvas 40 – 50%, kuid ka hinnad olid proprtsioonis langenud ning soodsad elukohad soetati keskmiselt hinnaga 15 000 – 16 000 m2. 2010. a I kvartal näitab pisut hindade tõusu, u 8—10%. Tehingute arv on võrreldes 2009. a esimese poolega kasvanud 30%.

Nõmme kinnisvaraturgu iseloomustab heade pakkumiste defitsiit. Hea pakkumise all pean silmas hinna, asukoha ja seisukorra tasakaalu.  Kusjuures Nõmmel on samuti asukohal ja asukohal vahe, näiteks mürarikka magistraali ääres asuvasse uude majja soetatud korter ei ole sama hea turuväärtusega kui vaikses kõrvaltänavas asuv  eestiaegse korterelamu korter. Nõmme nime ja hinda väärivad vaiksed kõrvaltänavad.

Compare Listings