Your search results

Naabrivalve suvila turvamisel endiselt au sees

Posted by UusMaaPluss on märts 9, 2012
| 0

Millied “turvalahendused” on kõige enam levinud?

Turvalahendused on erinevad, kuid üks kõige toimivamaid on kindlasti naabrivalve. Ka suvilarajoonides on püsielanikud, kes tunnevad üksteist ja hoiavad  silma peal ka naabrite varal. Siis on veel muidugi erinevad turvaseadmed (nt signalisatsioon). Paljudes rajoonides on turvafirmade autod koha peal ja sõidavad piirkonnas ringi.Neljajalgse sõbra olemasolul tasub ka tema endaga kaasa suveks suvilasse võtta, kindlasti on ka tema abiks kodu valvamisel. Mõnedes maakohtades on aga tänini kombeks jätta luud ukse taha –siis on teada, et kedagi ei ole kodus. See on muidugi ilus ja heausklik traditsioon, mis kahjuks pahatahtlikele võõrastele ei pruugi mõjuda distsiplineerivalt. 

Mida suvila otsijatele ja ostjatele turvalisust silmas pidades soovitate?

Kindlasti tuleb jälgida seda, mis piirkonda te endale suvilat ostate. On teada ning välja kujunenud turvalisemad ning vähemturvalised piirkonnad. Aga võib märkida, et tendents turvalisuse osas on liikumas paremuse suunas. Alati tasub uurida endistelt omanikelt, naabritelt või ühistult kuidas sealkandis turvalisusega lood on.  
• Juhul kui te ise ei ole kohapeal ei tasu jätta asju vedelema hoovi, kuuridesse või tubadesse. Varguste  oht on suve lõpus või sügisel suurem, kuna siis on teada, et inimesed on juba pikemalt linnas kuid suve jooksul on suvilasse tassinud nn varandust ja ei ole veel jõudnud seda kokku pakkida ning ära viia.
• Kindlasti tasub jälgida piirkonnas liikuvaid võõraid ning julgelt neilt küsida, mis nad teevad, kas saab aidata jne. See näitab ka võõrastele, et  neid märgatakse ja ei ole võimalus nähtamatuks jääda.
• Kui näiteks hoonel on kaks väravat, siis võiks olla teine lukus, et ei saaks ühest siseneda ja teisest väljuda. 
• Hooaja lõppedes tasub panna suvila nn talvepuhkusele. Kui talveks kaetakse külma kaitseks roose siis tasub ka suvila suhtes olla hoolitsev. Ka see tuleb  talvevalmis seada:  viige ära kõik mitte vajalik ja ahvatlusi tekitav kraam. Sulgege uksed aknad ja ka väravad. Tasub ka teavitada ka aastaringseid naabreid, kui nad elavad läheduses, et te ei käi enam tihti oma suvekodus ning vahetage naabritega kontakte. 
• Siiski tundub et suvilate külastamine pahatahtlikel eesmärkidel ei ole sage ja see ei ole väga suur probleem. Kuid oma varaga tuleb olla hoolas.

 

Kommentaarid ilmusid 18. juuni Äripäeva lisas Kinnisvara.

Compare Listings