Your search results

Londonis korteri üürimine nädalaks kallim kui Tallinnas terveks kuuks‏

Posted by UusMaaPluss on mai 8, 2011
| 0

Inglismaal oli juulikuus kahe magamistoaga korteri keskmiseks hinnaks 1231 eurot. Kõige kalleimaks elamiskohaks saarel on pealinn London, kus eelmine kuu tuli sama suure korteri eest välja käia umbes 2265 eurot.

“Nagu kõikjal paneb hinnad paika turg, nii on see ka Suurbritannias.
Üürihinnad on seal viis korda kallimad seetõttu, et ka nõudlus on seal suur (ikkagi maailmariik) ning elatustase niivõrd erinev Eestist,” ütles Uus Maa kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi.

Vähi lisas, et üürihinnad on viimaste aastate jooksul tõusnud, kuid erinevalt. “Ühest numbrit kõigi piirkondade kohta ei saa öelda, aga laias laastus 10-20 protsenti aastas (Tallinnas),” sõnas analüütik. Mees mainis, et see number ei kehti kõigi korterite kohta: “Oleneb ju ikka seisukorrast ja asukohast täpsemalt.”

Vähi sõnul tõusid möödunud poolaastaga heade kesklinna korterite hinnad laias laastus 10-15 protsenti. “Hinnad muudes linnades ja asulates erinevad ka nõudlusest tulenevalt ja sesoonselt. Tartus on hinnad kohati pealinnast kõrgemad, sest tudengid tõstavad hindu,” kommenteeris analüütik. Mees lisas, et Pärnus ja Haapsalus ning ka Kuressaares tõusevad hinnad rohkem igal kevadel, enne suve, aga pärast suvitushooaega langevad. Link artiklile on siin.

 

Compare Listings