Your search results

Laugus: kevad mõjub kinnisvaraturule läbi emotsioonide

Posted by UusMaaPluss on august 4, 2010
| 0

Uus Maa juhatuse esimees Jaanus Lauguse hinnangul mõjub kevad emotsionaalselt kinnisvaraturule ning annab sisse uue hoo.

Laugus selgitas, et teist kvartalit Eesti kinnisvaraturul mõjutavad kaks tegurit: emotsioonid ning riigi poliitika.

“Käes on kevad, mis on ikka kinnisvaraturule uut hoogu andnud – looduse õidepuhkemine, uus elujõud, uus algus,” tõi Laugus välja need tegurid, mis emotsionaalselt turgu mõjutavad. Sest emotsioonid on turul alati väga võimas jõud.

Laugus prognoosis, et hakatakse aktiivsemalt jälgima uusi võimalusi ja tegema otsuseid, mis nõuavad riskijulgust ning värsket mõtlemist.

Teine aspekt, mille Laugus välja tõi, on üldpoliitiline. “Kas Eestis võetakse Euro kasutusele? See selgub lähikuudel,” rõhutas Laugus ning selgitas: positiivne otsus muudab Eesti kinnisvara välisinvestoritele palju atraktiivsemaks.

“Aga ka Eesti oma inimesed, kes on otsustanud kinnisvara osta, soovivad teha selle sammu veel krooni kehtivuse ajal,” selgitas ta.

Pindi Indeks tõusis märtsis 1,7%, andes linnade tehingute kaalutud keskmiseks hinnaks 10 827,9 krooni ruutmeetri kohta. Veebruaris oli antud suurus korrigeeritud andmetel  10 646,3 kr/m².

Grand Kinnisvara tegevjuht Marek Kerna ütles, et nende ettevõte kavandab agressiivset laienemist.

 

 

Compare Listings