Your search results

Lasnamäe linnaosa 2-toalised korterid lähevad kui soojad saiad

Posted by UusMaaPluss on juuni 3, 2012
| 0

Lasnamäe elamurajoonis elab statistika andmetel üle 116 000 elaniku, kellest enamik elab Laagna, Pae, Seli ja Mustakivi piirkonnas. Enim nõutavad on kahetoalised korterid, mille keskmine suurus on vahemikus 45-51 ruutmeetrit. Keskmine ruutmeetrihind täna müüdavatel korteritel on 774 eurot ning nõudlus ja pakkumine on tasakaalus.

Kinnisvaraportaali www.city24.ee andmetel on pakkumisel üle 100 korteri, mis on kenasti renoveeritud ning keskmine ruutmeetrihind on 823 eurot. Renoveerimata korterite  keskmine ruutmeetrihind on 686 eurot ja pakkuda on alla 10 korteri. Korterid on oma hinna ja kvaliteedi suhtelt heas hinnaklassis ja enamik majadest on ka ühistute poolt kenasti renoveeritud ning soojustatud, mis muudab kommunaalmaksed madalamaks. Kahetoaliste korterite keskmine hind võib käesoleval aastal tõusta kuni 5%. Hinnatõusu põhjuseks võib olla eelkõige inflatsioon.

Milline on nõutud kahetoaline korter? Tubade paigutus on kas maja ühte suunda või läbi maja. Korteris on kaks erineva suurusega tuba, esik, eraldi asetsevad vannituba ja wc. Paljudel korteritel on rõdu, mille arvelt võib suurendada ka korteri elamispinda. Esikud on avarad, mis võimaldab sinna paigaldada garderoobkapi. Vannituppa mahub nii vann kui ka soovi korral dušinurk. Toad on hea suurusega ja sobivad erinevaks ruumikujunduseks. Tüüpplaneeringuga korter on sobiv nii noortele peredele kui ka eakamatele inimestele.

Tänasel päeval on ostjateks nii alles kooselu alustavad noored kui ka lastega pered. Sageli soovivad korteri väiksema vastu vahetada veidi vanemad inimesed, kelle lapsed elavad juba eraldi ning seetõttu soovitakse kolida tagasi väiksemale elamispinnale. Enamik korteriostjatest kasutab lisaks omafinantseeringule  pankade abi ning kahetoaliste korterite turuhinda arvestades on korteriostjatel lihtsam tasuda ka igakuiseid laenumakseid. Korteri valikul on olulise tähtsusega ühistranspordi, kaubanduskeskuste ja autoparklate lähedus. Ostmisel on soovitav mõelda ka tulevikuplaanidele ja eelnevalt arvestada vajadusega ostetud korter müüa või vahetada uue eluaseme vastu.

Compare Listings