Your search results

Kuidas me tagasi kooli läksime

Posted by UusMaaPluss on mai 3, 2009
| 0

Olen ammu mõelnud, et Eestile on vaja liidrit, mitte lihtsalt riigipead. Toomas-Hendrik Ilves tõesti seda on! Kuidas saakski nimetada inimest, kes mitte ei jaga lihtsalt tarku soovitusi, vaid käärib ise käised üles ja osaleb meie Eesti elus hea eeskujuna. Iseseisvuspäeva puhul kutsus president inimesi endaga koos minema tagasi kooli ning andma seal tundi. Kuna uusmaakad usuvad eeskujuks olemisse ning sellesse, et andmisrõõm on tõesti suurem kui saamisrõõm, siis võtsime elamispindade osakonna juhi Elariga koos samuti selle ürituse oma südameasjaks.

Tallinna Reaalkool oli hommikust peale lõbusat sagimist täis ning õppealajuhataja Ene Saar võttis meid sooja naeratusega vastu. Mina läksin ühiskonnaõpetuse tundi andma 12c klassile ning Elari 12b klassile. Mõlemas tunnis oldi jõutud majanduse teemadeni ning meie ülesanne oli anda noortele ülevaade sellest, mis on reaalses ärielus ja kinnisvaraturul viimase aasta jooksul toimunud. Olgugi, et õpilased oli alguses vaiksed ja häbelikud, sai minu monoloogist lõpuks tore arutelu majanduskriisi tingimustes ettevõtjaks hakkamise teemal. Olin alguses mures, et ehk ei oska hästi tabada 18aastaste teadmiste taset, kuid tagasisidest võis välja lugeda, et suutsin siiski

Laura, 12c õpilane
„Tagasi kooli” projekt on iseenesest väga huvitav ja vajalik, sest see annab võimaluse päris karjääriinimestega kohtuda ning nende nägemust asjadest kuulda. Ülane sai oma tööga väga hästi hakkama, tutvustades Eesti majandusseisu ja ettevõtluse põhitõdesid mitte nii, nagu tunnis seda harilikult kuuleks, vaid värske pilgu läbi.

Matleen, 12c õpilane
Sellised tunnid, nagu meie eilne majandusteemaline loeng/arutelu on mõnusaks vahelduseks rutiinsetele koolipäevadele. Noort, ilusat ja huvitavate mõtetega inimest klassi ees kuulata, vaadata on tahes-tahtmata põnev, sest isegi kõige parem õpetaja ei suuda pakkuda keskkooli või põhikooli õpilastele nii palju, et nad lõpuks sellest ühetaolisusest ära ei tüdineks. Ma usun, et säärane kogemus on lahe ka noorele “õpetajale” endale.

Elari Tamm sai koolis õpetamas käimisest nii palju inspiratsiooni, et alustas videoblogi:

http://www.youtube.com/watch?v=UuxXuu4pmMY

Ülane Vilumets

Uus Maa Kinnisvarabüroo personalijuht

Compare Listings