Your search results

Korteriühistu võlgniku võimalused võlaprobleemi lahendamiseks

Posted by UusMaaPluss on september 3, 2011
| 0

Teada on, et tänases majandussituatsioonis on sagenenud korteriühistutel probleemid võlglastega. Loomulikult on korteriühistute puhul olemas ka erandeid, kus ühistul puuduvad võlglased, kuid enamik korteriühistuid peavad siiski igapäevaselt sääraste probleemidega tegelema.  Annan siinkohal näpunäited, millele soovitan KÜ võlgnikul ja ka KÜ juhatusel tähelepanu pöörata:

1. Ära eira tekkinud olukorda, alusta kohe – hilja on siis, kui ees seisab kodust ilmajäämine. Võlgnevuse tekkides ei anna inimesed tihti endale aru, et selle probleemiga on vaja kohe tegelema hakata, kuna võlasumma kasvades võib juba olla hilja.

2. Ole aktiivne ja tee koostööd korteriühistuga, et leida mõlemaid pooli rahuldavad lahendused tekkinud probleemidele. Koostöö on alati mõistlikum, parem ja mõlemale poolele lihtsam, sest ega kumbki pool ei taha, et asi lõpuks kohtutäiturini jõuaks.

3. Ebaratsionaalne eluase toob endaga kaasa suure laenukoormuse ning kõrged igakuised haldus- ja hooldusmaksed. Sellises olukorras tasub mõelda eluaseme vahetusele väiksema vastu.  Antud tehingu plussideks on väiksemad kommunaalkulud, võlad saavad tasutud ja reeglina jääb üle ka vaheraha.

4. Kui täielikult oma kodust loobumisega ei ole hing veel leppinud tasub muuhulgas kaaluda võimalust anda üürile oma eluase, mis on pindalalt suur ning  asub hinnatuimas piirkonnas. Endale saab valida  väiksema ja ökonoomsete kulutustega korteri ning tekkinud vaherahaga saab tasandada võlakoormat.

 

Compare Listings