Your search results

Keila on muutumas perede lemmikelukeskkonnaks

Posted by UusMaaPluss on juuli 6, 2007
| 0

Üha enam eelistatakse Harjumaal elamiseks vaikseid väikelinnu, mis paiknevad Tallinna mõjupiirkonnas ning on omaette keskused.

Ka Keila linn ja vald on viimase paari aasta jooksul sarnaselt ülejäänud Eestiga läbi teinud kiire arengu kinnisvara osas. Keila kruntide ja eramute hinnad on 2006. aasta jooksul kahekordistunud, 2006. aasta lõpust on hinnad stabiliseerunud ning 2007. aasta jooksul ei ole hinnatase märgatavalt tõusnud. Keila lähistel jääb kruntide hinnatase keskmiselt vahemikku 500-1000 kr/m2 ja eramute hinnad on vahemikus 16 000-23 000 kr/m2.

Hetkel on Keila vallas pakkumisel kaks kruntide ja elamute arendusprojekti – Raudkotka ridaelamud ja Tammermaa krundid ja ridaelamud. Raudkotka ridaelamud paiknevad Keilast veidi kaugemal Klooga-Ranna lähistel. Tammermaa eramukrundid on kõik müüdud ning paljud majad juba valmis. Tammermaa ridaelamud asuvad eramupiirkonna lähistel Keila linna piiri ääres. Hetkel on pakkuda kolmas valmimisjärgus maja. Esimese kahe ridaelamu ehitustööd on lõpetatud, boksid müüdud ning inimesed elavad sees.

Tammeramaa ridamajadel on üks hea eelis -võimalik on tutvuda näidisboksiga ning valida, kas viimistletud või karbi kujul korter. Enne positiivse või negatiivse otsuse tegemist mõne arendusprojekti suhtes on kindlasti soovitav käia ära kliendipäeval, kus tihti võib arvamus muutuda. Seega on oluline, et oleksid näidisboksid, mille järgi saab oma arvamuse kujundada.

Eriliseks teeb Tammermaa arenduse ka veel see, et tegemist on eriprojekti järgi ehitatud ridamajadega, mis on projekteeritud just sinna, kus nad paiknevad. Korteritel on avarad ja valgusküllased kõrgete lagedega toad. Elutoa kõrguseks on 3,10 meetrit ning laes annab valgust klaaskuppelaken. Kõik toad on väga valgusküllased, suurte akendega, eriti mõnus on suur vannituba maani aknaga. Hoovipoolsed terrass ja teise korruse rõdu on piisava suurusega, privaatsed ja sealt avanevad vaated hoovi ja krundiäärsele kõrghaljastusele. Kõik tundub just sobivat rohelust ja privaatsust hindavale perele.
Keilas on kõik eluks vajalik olemas – kool, lasteaed, ujula, kauplused ning bussiühendus Tallinnaga on laitmatu.
Infrastruktuur on Tammermaa elamurajoonis hästi välja arendatud. Elamute juurde viib valgustatud asfalttee, samuti on rajamisel eraldi jalakäijate tee. Kanalisatsioon ja vesi on ühendatud linnatrassidega.

Pikemas perspektiivis on Keila valda lisandumas veel mõned ridaelamute arendusprojektid. Hetkel on kehtestamisel detailplaneering ca 6 kilomeetri kaugusele Keila linnast Lehola külla ridaelamute ehitamiseks. Kuid siiski selle aasta jooksul ei ole reaalselt uute ridaelamute lisandumist Keila lähistele oodata.

Andrus Soonsein
Uus Maa Kinnisvarabüroo maade ja majade osakonna juhataja

Compare Listings