Your search results

Keila linnas üürikorterite defitsiit

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 8, 2010
| 0

Keila kinnisvaraturg on jätkuvalt stabiilne nii pakkumiste arvu kui ka hinna osas. Järelturu korterite hinnatase on jäänud võrreldes 2009. aasta sügisega samaks ehk 9800-10 000 kr/m2. Väga heas seisukorras ja uute korterite eest ollakse nõus maksma ka 11 000 kr/m2. Kruntide hind on langenud praktiliselt 2004. aasta tasemele.

Selgelt on näha, et tormijooksu kinnisvarale täna ei ole. Inimesed vaatavad ja uurivad üsna pikalt. Põhjuseks võib olla see, et portaalides on paljudel objektidel turuväärtusega võrreldes tunduvalt kõrgem hind. Kaubaks lähevad aga alati õige hinnaga ja loomulikult ka odavad korterid.

Kruntide osas on näha langustrendi mereäärsetel kruntidel, sama seis on ka sisemaal. Nõutud on  kõrghaljastusega krundid, kus kasvavad ilusad männid ja kuused, lage põld ei paku üldse huvi. Kruntide tehingud näiteks Loode-Keila elurajoonis ja Tammermaal (Keila vald) on jäänud tükihinnana 350 000-400 000 krooni vahele. Kõrgemat hinda aga ollakse nõus maksma terviseradade kõrval olevate Sopsu-Tooma tänava kruntide eest, kus tehinguhind kõigub 700 000-850 000 krooni vahel.

Majade reaalsed tehinguhinnad on Maa-ameti andmetel alates sügisest 2009 kuni käesoleva ajani 1 milj kuni 2,25 milj krooni. Nõudlus on 1,5 kuni 1,7 milj krooni maksvate renoveeritud, korraliku küttesüsteemi ja 4-5 aastat tagasi ehitatud majade järele.

Keila valla suvilate tehingud jäävad 400 000-750 000 krooni piiridesse, siia klassi kuuluvad üldjuhul nõukogudeaegsed suvilad. Tänane suvilaotsija on inimene, kes vaatab krunti ja hoonet just selle pilguga, et ehitada see aastaringseks elamiseks ja kolida linnast maale.
Pakkumiste arv on võrreldes eelmise aasta sügisega  www.city24.ee portaali andmetel jäänud üsna samaks. Kortereid on Keilas  müügis ikka 80-100 ringis, maju 20-30. Defitsiitses olukorras on Keila üüriturg, huvi on suur, aga kortereid napib. Arendajatele on pakkumises paar ridaelamu- ning korruselamukrunti, mis kindlasti ootaksid huvitavat lahendust. Uusi ridaelamuid ja paarismaju Keila linnas ju täna ostjale pakkuda pole.

Teade Euro tulekust aastast 2011 on muutnud hetkel kinnisvaraturu aktiivsemaks ja prognoositakse, et tehingute arv kasvab eriti jõudsalt veel selle aasta viimases kvartalis. Kliendid, kes soovivad vahetada oma kodu, tahavad seda teha enne Euro tulekut. Välja on ilmunud säästude omanikud, kes tahavad kroonid veel investeerida kinnisvarasse.

 

Compare Listings