Your search results

Kaupmehed suurde keskusesse enam löögile ei pääse

Posted by UusMaaPluss on mai 8, 2011
| 0

Suured Tallinna kaubanduskeskused on oma võimalikud kaubanduspinnad 100% ulatuses välja üürinud. Jaekauplejal on praegu üsna vähe võimalusi ja lootust mõnes neist tegevust alustada.

Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasar ütles, et kauplusepinna üürimisest huvituvaid küsijaid on iga päev. Huvi oli olemas ka kehvemal ajal, paranenud majanduskeskkonna tingimustes on see aga tunduvalt suurenenud. “Piltlikult öeldes jagub soovijaid lausa teise Viru Keskuse jaoks, kusjuures üürnikke saaks ikkagi valida,” nentis Vasar. Samas seisus on Kristiine Keskus ja Rocca al Mare Kaubanduskeskus. Nende juhatuse liige Mati Pops kinnitas, et mõlemad keskused on 100% ulatuses välja üüritud.

Seven Real Estate’i konsultant Marko Kivirand möönis, et Tallinna tippkeskustes reaalset vaba ruumi (tühja, fassaadiga pinda) praegu ei ole. “Küll aga ei tähenda see, et huvitava ja uudse kontseptsiooni puhul seda tekitada ei saa,” lisas Kivirand. Ta märkis, et see ei ole küll tavapärane, aga võib ette tulla, et mõnes keskuses on probleemne üürnik, kes sobivatel tingimustel välja vahetatakse, või vajab mõni kaupmees vähem pinda. Viimase olukorra puhul võib juhtuda, et pind jagatakse kaheks, kui see arhitektuuriliselt võimalik on.

Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade maakleri Indrek Palmi sõnul toimub üürnike vahetus kaubanduskeskustes märkamatult ja kiiresti, et vältida tühje vaateaknaid. Väga heade kaubanduspindade pakkumisi kinnisvaraportaalidest üldjuhul ei leia, sõnas Palm. Suurenenud nõudluse tõttu on kinnisvarabüroodel kaubanduspinda otsivad kliendid olemas. Üürnikku vahetada soovivale omanikule on pakkuda erinevaid ettevõtteid. Link artiklile on siin.

 

Compare Listings