Your search results

Ilu on vaataja silmades

Posted by UusMaaPluss on september 10, 2009
| 0

 Maitse üle ei vaielda ja kinnisvaraostjate maitse-eelistusi on raske kommenteerida. Ometi võib öelda, et müügiedu saavutab korter, mis on läbimõeldud sisedisainiga, korras, puhas ja omanäoline. Kui just ostja ei eelista korterit, mille ta saab ise remontida ning oma vajaduste ja maitse järgi kujundada, siis langetatakse ostuotsus sageli  emotsioonide ajel, mida korteri või maja välimus, sealhulgas sisekujundus tekitab.

Minu praktikas on olnud juhus, kus korteri sisustus avaldas korteri ostjale nii suurt muljet, et ta pildistas üles väikseimagi detaili, plaanides korteri kujundada täpselt sellisena nagu eelmine omanik. Nimelt ei olnud müüjal võimalus kõiki asju korterisse jätta ja selle asemel jäid ostjale põhjalikud instruktsioonid, kust on võimalik samasuguseid sisustuselemente soetada.

Mida kõrgem hind, seda kõrgemad nõudmised ostja ka ostetavale kinnisvarale seab. Luksuskinnisvara müüakse tihtipeale nn täispaketina, kus müügihind sisaldab ka disaini ehk siis korter või maja müüakse kogu sisustusega, mis on sageli eritellimusel tehtud ja sisustamisel on kasutatud disaineri abi. On näiteid, kus korter või maja sisaldab ka kunstiteoseid ehk siis kunstnikelt on tellitud näiteks vitraažid, sepised, seinamaalingud, aiaskulptuurid vms, mis on kinnisvara väärtuslikuks osaks. Üha olulisemaks on hakatud pidama sisedisaini kooskõla asumi miljööga või hoone arhitektuuriga.

Hea disainiga ja kogu sisustusega müüdavaid kortereid eelistavad eelkõige välismaalastest ostjad, kes soetavad elamispinna sageli nn vaba aja korteriks või välja üürimiseks ning neil on mugavam saada juba sisustatud korter, mida võimalik koheselt kasutama hakata. Kui välismaalasest klient ostab nn uue korteri, mis veel tühi ja vajab kodustamist, siis on tema jaoks üsna loogiline samm paluda kohalike sisedisainerite abi korteri kujundamisel.

Kinnisvara arendusprojektides on levinud müügitaktika, et kaasatud on sisedisainer, kellega ostja saab nõu pidada, ning enamasti on sisustatud ka mõni nn näidiskorter. Läbimõeldud disain võib nii mõnegi korteriga imet teha ja tulemuseks on unistuste kodu.

Margit Sild
Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade konsultant

Compare Listings