Your search results

Alternatiiv kinnisvara omamisele ehk mida teha, kui kodu ei saa või ei taha osta

Posted by UusMaaPluss on august 12, 2010
| 0

Kui kinnisvara ostmiseks puudub hetkel võimalus, aga vajadus on elukoha järele, on teada-tuntud lahendus üürimine. Praegusel võrdlemisi aktiivsel üüriturul leiab portaali City24.ee ca 1200-st pakkumisest elamise igale maitsele: vanalinnas on pakkuda mitmeid asjatundlikult renoveerituid uhkeid kortereid, magalarajoonides viisakaid tüüpkortereid ja Põhja-Tallinna puumajades hubaseid elukohti.

Ka hinnatundlikule kliendile on valikuvõimalusi mitmeid. Peaaegu igas linnajaos on ühiselamu tüüpi korterelamuid, milles on korterid üldpinnaga 12-16 ruutmeetrit. On ka suuremate pindadega odavpakkumisi, kuid sellise korteri puhul peab sageli arvestama, et remont ei pruugi kõige värskem olla. PS! Selliseid, hinnaga kuni 2000 kr kuus pindasid on mõnikord ka vanalinnas, lihtsalt tasub iga päev kinnisvaraportaalide pakkumistel silma peal hoida.

See, kellele on tähtis ajutine pind ehk siis lühiajaline üürimine vähem kui üheks kuuks, saab ka valida paljude variantide vahel. Orienteeruvalt 200 krooni eest üheks ööks on valida mitme kodumajutuse pakkumise vahel. Sellisel juhul tuleks arvestada, et privaatsus on piiratud – korterit võib jagada mitu inimest. Hinnaredelil järgmisena tulevad mitmesugused hostelid. Üldiselt on need võrdlemisi heades asukohtades. Samuti on nende puhul privaatsus piiratud— ilmselt tuleb jagada vannituba mitme inimesega. Väga häid ja ilusaid hosteleid leiab tavaliselt suuremate Eesti ülikoolide lähedusest. Eksklusiivsuse ihalejatele on aga mitmeid pakkumisi Tallinna kesklinna kõrghoonetes. Ligi 1000 krooniga ööpäeva eest saab endale 2-toalise kvaliteetse korteri.

Hotellidest tasuks ära märkida mõningased kampaaniad, kus fikseeritud tasu eest, mis varieerub mõne tuhande krooni ümber, saab kuuks ajaks või kauemaks täiesti oma elamise. Tagatud on privaatsus, regulaarne koristusteenus ja voodipesu vahetus. Lisatasu eest saab ka hommikusööki ja muid lisateenuseid.

Kes soovib kindlasti oma murulapikest, saab valida ligi 130 üürimaja või majaosa vahel. Kõige soodsamad pakkumised algavad juba 2500 kroonist kuus, mille eest saab väikse abihoone üürileandja kinnistul. Pisut kõrgema hinna eest pakutakse mitmeid heas seisukorras “saunamajasid” ja sealt edasi juba suuri eramuid. Hinnaskaala teises otsas asuvad eksklusiivsed majad hinnatud piirkondades- ja valida on mõne villa või siis lausa mitme abihoonega hoonekompleksi vahel.

Käivad legendid ühest Tartu tudengist, kelle kogu elu oli ühes seljakotis ja pea iga õhtu oli ta erineva sõbra pool. Sõpradega korteri üürimine on hea lahendus, aga kindel soov üürida kambaga kesklinnakorterit, võib siiski viia rahakotist olulise osa ja soov neljakesi soodsas kahetoalises igal õhtul koos olla võib kiirelt lõppeda eluviiside erinevuse tõttu. Vanaema, vanatädi või muu sugulase juures elamine tähendab ka arvestamist kindlalt sisse kujunenud kodukorraga ja oma kodu tunnet ei kipu tekkima.

Kokkuvõtlikult võib öelda, et alternatiive kinnisvara omamisele on mitmeid, lahendus sõltub aga kas rahakoti suurusest või inimese isiklikust sotsiaalse suhtluse vajadusest ja soovist.

Compare Listings