Your search results

Telliskivi Kvartalis aasta lõpuks valmiv K-hoone on välja üüritud

Posted by UusMaaPluss on aprill 12, 2023
| 0
Telliskivi Kvartalis aasta lõpuks valmiv K-hoone on välja üüritud

Tallinnas Telliskivi Kvartalis rekonstrueeritav K-hoone on juba 8 kuud enne valmimist üürilepingutega kaetud.

Novembris valmiv silmapaistva arhitektuuriga büroohoone toob kvartalisse lisaks üle 3000m2 üüripinda. K-hoone ankurüürnikuks on taastuvenergia arendaja Sunly AS, lisaks mahtusid majja veel mõned üürnikud, näiteks kinnisvaraarendaja Liven AS.

K-hoone saab rekonstrueerimise tulemusel juurdeehituse ning sellest tuleb modernne ja energiatõhus büroohoone, kus on kõige moodsamad tehnosüsteemid ja katusel päikesepark. Hoone on Telliskivi Kvartalile omase iseloomuga ning loob koos rekonstrueeritava ajaloolise sepikojaga unikaalse koosluse ajaloolisest ja modernsest arhitektuurist.  Telliskivi Kvartali arendaja PLKV Investi esindaja Ago Silde sõnul sai K-hoone ehitust alustatud enne üürilepingute sõlmimise algust. „Seetõttu on nüüd üürilepingu sõlminud klientidel suurepärane võimalus oma vajaduste järgi valmiv uus büroo juba sel aastal kätte saada“.

Hoone ankurüürniku jaoks oli lühike ooteaeg muude väärtuste kõrval samuti väga oluline aspekt ning see, et hoone ehitus juba käimas on, andis kindlustunde. „Meil on hea meel, et leidsime uue kontoripinna, mis vastab meie ambitsioonikatele kasvuplaanidele ja toetab Sunly kui taastuvenergia tootja väärtusi ja põhimõtteid. Kirsiks tordil on see, et liitume tugeva kogukonnaga, sest just ühistes ägedates tegemistes peitub see energia, mida igapäevaselt ka ise loome,“ kommenteeris Sunly juht ja kaasasutaja Priit Lepasepp.

Ehitusjärgus K-hoone kõrval on populaarses ärikvartalis planeerimisel juba järgmised rekonstrueerimisprojektid. „Telliskivi Kvartal areneb pidavalt ning K-hoone väljaüürimine julgustab arendusplaanidega kiirelt edasi liikuma, et ka järgmistel aastatel uusi üüripindu pakkuda saaksime“, rääkis Ago Silde. Tema sõnul on suurepärases asukohas paiknev ja innovatiivne Telliskivi kvartal jätkuvalt väga hinnatud nii töötamise kui vaba aja veetmise kohana. “Omanäoline ja võimalusterohke ärikvartal köidab nii start-up ettevõtteid kui paljusid teisi, kes soovivad oma töötajatele inspireerivat töökeskkonda pakkuda. Meie kvartalis käib elu 24/7 ning ka järgmiste hoonete arendamisel lisandub nii büroopindu, häid restorane, sportimisvõimalusi, kultuuri kui ka meelelahutust.“

K-hoone üüripindade vahendamisega tegelenud Uus Maa Ärikinnisvara maakler Aira Veelmaa kinnitas, et uute, atraktiivsete ja suurepärases asukohas olevate büroopindade vastu on ettevõtetel alati huvi. „Huvi uute pindade vastu on endiselt olemas ja eelistatud on just väljakujunenud ja iseloomuga ärikvartalid, kus lisaks büroodele on restoranid, teenused ja meelelahutus“, rääkis Veelmaa. „Sellistes ärikvartalites on uute büroopindade üürihinna tase võrreldav südalinna uute hoonetega. Peale hea asukoha on ettevõtjaile väga oluline ka sellistele piirkondadele omane sünergia ja suure valiku erinevate teenuste lähedus.“

Veelmaa on veendunud, et Telliskivi Kvartali, Kalamaja ning laiemalt kogu Põhja-Tallinna aktiivne arendustegevus tagab, et ka selle piirkonna populaarsus nii äri- kui elukeskkonnana edaspidi aina kasvab.

Compare Listings