Your search results

Analüütik: müüki on jõudnud juba väga hea hinnaga korterid

Posted by UusMaaPluss on aprill 20, 2023
| 0
Analüütik: müüki on jõudnud juba väga hea hinnaga korterid

Eesti suurima kinnisvarabüroo Uus Maa analüütiku Risto Vähi sõnul dikteerib praegu selgelt ostjate turg ja järjest rohkem tuleb müüki kortereid, mille hind on varasemast soodsam.

Risto Vähi kinnitusel kehtib ka kinnisvara puhul aktsiaturu üks põhimõtteid, et osta tasub siis kui niiöelda veri on tänavatel. „Praegu on väga selgelt ostjate turg. Müüjad on paindlikud ja saavad aru, et poole aasta tagust hinda enam ei saa ja tulevad ootustes alla. Järjest rohkem jõuab müüki järelturu kortereid, mille ruutmeetri hind on väga hea. Seda ka investeeringuna ostmiseks,“ ütles Vähi.

„Praeguses turuolukorras võib teha päris julgeid pakkumisi ja keegi ei solvu kui näiteks müügihinnast 10 protsenti alla küsida. Muidugi peab pakkumine olema põhjendatud, niisama õngitsemine tulemusi ei anna,“ rääkis Vähi.

„Raskematel aegadel hakataksegi rohkem nii öelda flippima ehk ostetakse halvas korras odavaid kortereid ja tehakse need korda. Kel praegu ostmiseks raha kontol olemas ja intressitõusu pärast muretsema ei pea, see saab kaubelda ja pakkuda ning on tegelikult väga soodsas seisus. Korda tehtud korteri saab siis juba kasumlikult edasi müüa või välja üürida,“ lisas Vähi.

„Jälgin ise praegu Tallinna vanalinna ja kesklinna kortereid, kus on väga mõistliku alghinnaga pakkumisi. Valikuid, mida varaga edasi teha, on küll – näiteks muudab taastunud turism lühiajalise rendi jälle tasuvaks. Ka magalakorterite seas on objekte, mille pakkumishind on paarkümmend protsenti langenud ja need on igas turuolukorras likviidsed,“ kommenteeris Vähi.

Uus Maa analüütiku sõnul tasub investeerimiseks vaadata ka Tallinna-lähedastesse asulatesse ja väikelinnadesse, kus on hea taristu. „Üüritootlus on väiksemas kohas odavama ostuhinna tõttu tihtilugu parem kui Tallinnas. Samuti tasub arvestada piirkonna tulevikku – kindlasti mõjutab turgu üles planeeritav uus tee või parem raudteeühendus,“ lisas Vähi.

„Natuke anomaalselt püsivad uusarenduste ametlikud müügihinnad enam-vähem endisel tasemel, kuigi ka nende puhul on arendajad paindlikumaks muutunud. Valjult välja ei reklaamita, aga soodustus hinnast, parkimiskoht, panipaik või köök on selgelt läbiräägitavad,“ lisas Vähi.

Risto Vähi (Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik)

Compare Listings