Your search results

Kõige rohkem läks kinnisvara kallimaks Põhja-Tallinnas

Posted by UusMaaPluss on märts 4, 2022
| 0
Kõige rohkem läks kinnisvara kallimaks Põhja-Tallinnas

Eelmisel aastal tõusis Põhja-Tallinnas korteri ruutmeetri mediaanhind 14 protsenti 2470 euroni ning tehingute arv kasvas lausa 50%, analüüsib Eesti suurim kinnisvarabüroo Uus Maa.

Uus Maa analüütiku Igor Habali sõnul jätkub Põhja-Tallinnas kasv ka tänavu. „Põhja-Tallinnas pole 15 aastat nii aktiivset turgu olnud kui mullu. Kõige potentsiaalikam piirkond on praegu Paljassaare poolne Põhja-Tallinna ots. Trendikas Kalamaja liigub tänav-haaval Kopli tipu poole,“ ütles Habal.

„Tallinnas polegi enam kante, kus oleks midagi odavalt saada. Siiski on kehvemas korras korterid Põhja-Tallinnas Karjamaa ja Sitsi kandis veel võrdlemisi soodsad. Kui kõrval valmivad ja renoveeritakse uued majad, siis tõuseb nõudlus ka seal,“ lisas Habal.

„Inimesed vaatavad praegu kodu otsides kõigepealt uusarendusi ja siis järelturgu. Kuna tänavu uute korterite arv võrreldes mullusega kasvab, siis leevendab see veidi nõudlust. Kui mullu lisandus Tallinnasse ligi 2500 uut korterit siis sel aastal peaks see 3000 ehk 2018.-2019. aasta tasemele jõudma,“ rääkis Habal.

„Peale Põhja-Tallinna oli väga aktiivne kinnisvaramüük ka Kristiines, kus tehingute arv kasvas aastaga 57% ning keskmine ruutmeetri hind pea 10%. Haaberstis kasvas tehingute arv 43% ning mediaanhind 13%,“ lisas Habal.

Kõige kõrgem keskmine ruutmeetri hind (2918€) oli mullu Kesklinna linnaosas. „Kui vaadata mis hinnaga praegu Kesklinnas kortereid broneeritakse ning uusarenduste maht jälle kasvab, siis tõuseb tänavu linnaosa mediaanhind tõenäoliselt 3100-3200 euroni ruutmeetri kohta,“ kommenteeris Habal.

„Kõige vähem muutusid mahud Mustamäel, kus tehingute arv kasvas aastaga 8,8% ning mediaanhind 3,4%. Peamine põhjus on uusarenduste vähesus,“ sõnas Habal.

Compare Listings