Your search results

Kliendipäevad Kadriorus

Posted by UusMaaPluss on detsember 11, 2011
| 0

Kadriorus suure osa Köleri tänavast hõlmab Lenderi majade grupp,  jõudes otsapidi ka Faehlmanni ja Vesivärava tänavale. Need majad ehitati 20. sajandi algul esinduslikeks üürimajadeks, kus olid suured korterid ja kõrged laed.  Veel 2000ndate aastate algul olid majad aga üsna õnnetus seisus ja ootasid heaperemehelikumat lähenemist. Vähehaaval aga hakati elamuid renoveerima ja nüüd on nende sekka jäänud vaid mõni „parandamata hammas“.  Mõned aastad tagasi renoveeriti majad Faehlmanni 43 ja 45. Alles jäeti ja renoveeriti kõik, mis ajaloolistele majadele iseloomulik (vanad trepid, peegelvõlvlaed jne).
Sama suunda jätkab ka nende naabruses asuv Faehlmanni 41 arendus, kus prioriteediks on maja renoveerida nii, et see sulanduks majadegruppi ning korterid oleksid oma loomult ajaloolised. Majale iseloomulikud pitsilised aknakarniisid jm vanaaegsed detailid osalt taastatakse, osalt kopeeritakse (kui vanade seisund on taastamiseks liiga halb). Maja uus värvitoon harmoneerub naabermajadega. Puitaknad valmistatakse tsaariaegsete originaalide järgi, kaasa arvatud messingist aknafurnituurid. Ka maja välisuks valmistatakse tsaariaegse originaali järgi. Renoveeritakse vana ja uhke puittrepp. Korterite siseviimistlus on kvaliteetne ning täna on korteriostjail võimalik teha selle osas oma valikuid. Kuna korterites on säilinud ka vanad ahjud, siis on ostjal võimalik lasta need renoveerida või ehitada korterisse kamin. Igasse korterisse tuleb oma autonoomne gaasiküte. Korterite plaanid ja hinnad on www.uusmaa.ee/kodukadriorus. Korteritega on võimalik tulla tutvuma 8.detsembril 2012. aastal kl 12-14, mil ootame Teid kliendipäevale.
Nädal varem, 01.detsembril 2012 kl 12-14, on kliendipäev selle maja ühe „sugulase“ juures. Nimelt samas kvartalis asuvas Köleri 14 a majas. See maja on renoveeritud teise kinnisvaraarendaja poolt ning õigemini öeldes, on tegu rekonstrueerimisprojektiga. Maja on seest pigem uus, uued on maja trepid, puitvahelagede asemele on tehtud betoonist vahelaed jne. Majal on päikesepaneelid ja gaasiküte, korterites küttemõõturid. Kuna enamik maja kortereid on müüdud, siis on meil esitleda vaid viimast, hiljaaegu valminud 3-toalist korterit (83,3 m2). Korteri sisekujunduse autor on Toomas Korb firmast Pink. Korteris on kasutatud kõrgekvaliteedilisi materjale (tammelaudparkett, kallid tapeedid, Villeroy&Boch sanitaarthenika jne). Hinna sisse kuuluvad ka kallid valgustid. Võimalus on korteri juurde osta kuni kaks autokohta maa-aluses garaažis.

Compare Listings