Your search results

Eesti suurim maaklerfirma sai uue juhi

Posted by UusMaaPluss on mai 8, 2023
| 0
Eesti suurim maaklerfirma sai uue juhi

Eesti suurima kinnisvarabüroo Uus Maa elamispindade uueks juhiks sai esimesest maist Marek Kirjanen. Uus Maa elamispindade grupis on kokku ligi 200 kinnisvaramaaklerit.

Seni Uus Maa Harjumaa osakonna juhina töötanud kutseline konsultant Marek Kirjanen koordineerib edaspidi Eesti kõige suurema elamispindadega tegeleva kinnisvaraüksuse tööd, mis vahendas 2022. aastal ligi 4000 müügi- ja üüritehingut.

Marek Kirjaneni sõnul on tema fookuses Uus Maa peakontori elamispindade juhtimine ehk Kesklinna, Äärelinna, Harjumaa ja luksuskinnisvaraga tegeleva Luxumi osakonnad ning suuremas plaanis ka üle-Eestiline elukondliku kinnisvara maaklerite tulemuste juhtimine ja parimate tunnustamine. „Tegelen eelarve ja strateegia elluviimisega, sujuva töö tagamisega ning meeskonna mehitamisega uute noorte talentidega,“ ütles viimased üheksa aastat Uus Maas töötanud Kirjanen.

„Praegu on kinnisvarasektoris omamoodi huvitav ja keeruline aeg ning turuaktiivsus käib iga kuuga üles-alla. Sügisel panid paljud oma koduostu plaanid ootele, aga ebakindlust pakkuv talv elati üle, energiahinnad stabiliseerusid ning tarbijad on harjumas ka kõrgenenud euriboriga. Seetõttu paistab, et kinnisvaraturu aktiivsus liigub vaikselt jälle üles. Ostjate ja müüjate ootuste vahel on veel käärid, seetõttu läbirääkimisruumi on,“ ütles Kirjanen.

„Võrreldes eraisikutest müüjatega on arendajad endiselt hinnaläbirääkimiste osas jäigemad. Kui veel aasta tagasi olid uute ja vanemate korterite hinnad juba peaaegu kokku sulandumas, siis nüüd on realistlikum 30-protsendiline vahe jälle uute kasuks sisse tulnud. Kui uusarenduste puhul on parkimiskohad ja panipaigad hinnas üsna tavapärane soodustus, siis müüginumber ise justkui muutunud ei ole,“ rääkis Kirjanen.

„Kuna arendajad praegu uute projektide alustamisega ei kiirusta, siis võib peale valminud korterite müügi tekkida aasta pärast koroona-aegsele olukorrale sarnane uusarenduste defitsiit,“ prognoosis Kirjanen.

Uus Maa elamispindade uue juhi sõnul on kevadine suvilate ja kruntide hooaeg hoolimata ebaselgetest aegadest käima läinud ja nõudlus võrdlemisi kõrge. „Päris palju otsitakse lisaks põhilisele elukohale hobiks ja puhkamiseks korralikke, eriti põhjarannikule jäävaid suvilaid ning nende leidmisega on päris palju tööd,“ lisas Kirjanen.

Compare Listings