Your search results

Selgus Uus Maa ja Diivani konkursi ELURUUM 2020 võitja

Posted by UusMaaPluss on oktoober 8, 2020
| 0
Diivan Eluruum 2020 - Uus Maa Kinnisvarabüroo
Diivan Eluruum 2020 võitja – Uus Maa Kinnisvarabüroo

Selgus Kinnisvarabüroo Uus Maa ja ajakirja Diivan konkursi ELURUUM 2020 võitja!

Kinnisvarabüroo Uus Maa ja ajakirja Diivan korraldatud interjöörikonkurss ELURUUM 2020 on lõppenud. Konkursile said terviklikult kujundatud ja elukohana kasutusele võetud interjööre esitada sisearhitektid, arhitektid, kujundajad, disainerid jt valdkonna professionaalid. Võistlustööde hulka arvati 26 kodu.

Konkursi peapreemia, 5000 eurot kinnisvarabüroolt Uus Maa, pälvis sisearhitekt Kätlin Ölluk (NOBE Design) Tallinnas Kalamajas asuva, respekti ja hoolega taastatud eestiaegse hoovimaja interjöörilahenduse eest. Kompaktne linnavilla on sisearhitekti enda kodu, kus põimuvad professionaalsus ning elav ja vahetu atmosfäär. «Vabaduse kants! Avastada võib võrratuid unikaalseid detaile, mida leiab tõesti ainult sellest kodust. Eriti põnev on, kuidas ajalugu on kaasa kõlama pandud. Ei miskit väikekodanlikku!» märgib konkursi žüriisse kuulunud Karin Paulus. Ühtlasi tunnustas žürii peenetundelist lähenemist ja suurt panust ajaloolise hoone rekonstrueerimisel.

Teiseks, samuti väga heaks tööks hinnati sisearhitekt Helen Oja kujundatud korter Pelgulinnas. Valgete suurte galeriipindade ja peenikeste mustade detailidega interjöör on diskreetne, ajatu ning vaoshoitud, ent ometi kodune ja soe. Arhitektuuri- ja disainiteadlane Karin Paulus: «Visuaalne puhtus viitab vaimsele korrastatusele. Minimalism pole formaalne, vaid põhjendatud. Tugevaks pean ka dialoogi arhitektuuri ja Pelgulinna olustikuga.»

Silma paistnud võistlustööde hulgast märgiti kolmandat kohta jagama kaks ridaelamukorterit: sisearhitekt Viktoria Bankovi kujundatud klassikalises võtmes ekspressiivne interjöör ning sisearhitekt Johanna-Lisete Allingu loodud tundliku koloriidikäsitlusega kujundus.

Konkursil osalenud kodude hulgast valis silmapaistvamad välja žürii koosseisus sisearhitekt Mari Koger, sisearhitekt Jan Graps, arhitektuuri- ja disainiteadlane Karin Paulus, Kinnisvarabüroo Uus Maa juhatuse liige Kaie Kass Agcay ja ajakirja Diivan peatoimetaja Kersti Jaigma.

Konkursi peapreemia summas 5000 eurot pani välja Kinnisvarabüroo Uus Maa.

«Kinnisvarabüroona on meil ligipääs imelistele Eesti kodudele ning selle konkursi toetamisega soovisime teha kummarduse Eesti sisekujundajate ja koduomanike heale maitsele ning disainitunnetusele. Erinevalt teistest professionaalsetest konkurssidest võisid sellel mõõduvõtmisel osaleda kõik, kes erialalt või hingelt sisekujundajad,» tõdeb Kinnisvarabüroo Uus Maa turundusjuht ja juhatuse liige Kaie Kass Agcay.

Esitleme ajakirja Diivan septembrinumbris konkursil Eluruum 2020 kõiki auhinnatud interjööre.

Lisainfo:

www.uusmaa.ee
www.diivan.ee

Kersti Jaigma
kersti.jaigma@ajakirjad.ee

Diivan Eluruum 2020 - Uus Maa Kinnisvarabüroo

Diivan Eluruum 2020 - Uus Maa Kinnisvarabüroo

Diivan Eluruum 2020 - Uus Maa Kinnisvarabüroo

Diivan Eluruum 2020 - Uus Maa Kinnisvarabüroo

Compare Listings