Your search results

Pro Kapital müüs 16 miljoni eest Kalaranna äripinnad

Posted by UusMaaPluss on mai 17, 2021
| 0

Pro Kapital - Kalaranna

Kinnisvaraarendaja Pro Kapital teatas enam kui 16 miljoni eurosest eellepingust, millega müüdi üle 3800 ruutmeetri eest Kalaranna kvartali esimese ehitusetapi äripindu. Lõplikud müügilepingud sõlmitakse vastavalt pindade valmimisele ning tulude kajastamust on oodata aasta teises pooles.

Suurtehinguga müüdi Uus Maa Ärikinnisvara OÜ vahendusel kokku 3811,2 m2 ehk kõik 25 Kalaranna Kvartali esimese ehitusetapi äripindadest. Samuti on pooltel täiendav kokkulepe järgmise etapi äripindade ostmiseks, mis lisab tehingu koguväärtusele 2,76 miljonit eurot käibemaksuga. Sellega ületab tehingu koguväärtus 16 miljonit eurot.

Esimese ehitusetapi äripinnad antakse üle ja lõplikud müügitehingud sõlmitakse ettevõtte sõnul järk-järgult vastavalt valmimisele. Seetõttu on oodata tehingust saadavate tulude kajastamist aasta teises pooles. Ehituse teisele etapile on väljastatud ehitusluba ning käimas on projekteerimistööd ehitushanke alustamiseks.

Pro Kapital Grupi kommunikatsioonijuhi Mariliis Mia Topi sõnul soovis ostjapool tehingus praegu varju jääda.

Aktiivselt käib edasi Kalaranna kvartalis asuvate korterite müük. Esialgselt 3 ehitusetappi planeeritud kvartali ehitus käib nüüd kahes etapis, märkis Topp. Kokku valmib 12 maja, millest käimasolevaga 8 ning järgmisesse etappi jääb 4.

Kokku on 12 maja peale 386 korterit. Esimese etapi 8 majas on kortereid 240, millest on tänaseks müüdud ehk võlaõigusleping sõlmitud 72,1%. Koos eelbroneerimislepinguga ulatub see 82,1% peale.

Esimene ehitusetapp valmib täielikult 2022 kevadeks, samas valmivad esimesed majad, pargiala ning promenaad juba sel suvel. Järgmise nelja maja projekteerimist Pro Kapital veel alustanud ei ole, ütles Topp.

Kalaranna kvartali kaks etappi:

Kalaranna 2 etappi

Tänavatasapinna turuväärtusega loodi uus tase

Pro Kapitalile on enda sõnul väga oluline, et kvartali äridele suunatud ruumi hakkab kujundama sarnaste väärtushinnangutega omanik, kes võtab arvesse nii piirkonna ajalugu ja eripära kui elanike ja külastajate huve. Oluliseks lüliks suurehingu sõlmimisel oli Uus Maa Ärikinnisvara, kes hoolitseb kogu sealse rannikupiirkonna ärikinnisvara eest.

Uus Maa Ärikinnisvara OÜ juhatuse liikme Eduard Sorokini hinnangul on Kalaranna Kvartali puhul tegemist Tallinna mereäärse Kuldse Miili olulise osaga. Tema hinnangul on tehingul Eesti ärikinnisvara kontekstis oluline tähendus, sest sellega paika uus tänavatasapinna kaubanduspindade turuväärtuse benchmark.

Sorokini sõnul liigub Tallinna kesklinnas äri aina enam mere suunas ning nüüd väljendub see ka hindades. Kõremat hinda toetab tema sõnul ka üürivoog. Kõrge, tuntud turuosaliste üürihuvi projekti pindade suhtes annab tema sõnul tunnistust, et ärid on uueks majandustsükliks valmis.

Tallinna vanalinna piirile kerkiv Kalaranna Kvartal saab esimeseks oma liivarannaga elukeskkonnaks pealinnas. Kvartali ehitust alustati 2020. aasta alguses ning käimasoleva ehitusetapi käigus valmib kaheksa maja, hooneid ühendav linnaväljak ning Kalaranna pargiala. Samuti korrastatakse sadama- ning rannaala, kus suuresti säilitatakse olemasolev looduskeskkond. Esimeste majade, pargi-, sadama- ja rannaala valmimine jääb 2021. aasta suvesse ning kogu esimene etapp valmib 2022. aasta kevadel.

Äripäev, Kaspar Allik, 06.05.2021

UUS MAA Ärikinnisvara OÜ tegevjuhi Kristjan Ploompuu kommentaar:

Mul on heameel, et sedavõrd mastaapse suurtehingu vahendamiseks valiti meie tugev ja kogenud meeskond. Ühtlasi saan tunda sügavat rahulolu, et suutsime kogu protsessi läbi viia sujuvalt ja efektiivselt, mille tulemusena saavutasime nii ostja kui müüja rahulolu. Just sujuvus, efektiivsus ja hilisem osapoole rahulolu on need väärtused, millest püüme oma töös alati juhinduda.

Käesolev suurtehing oli esimene oluline samm kogu Kalaranna Kvartali arenduses. Oleme kokkuleppe sõlminud ka järgmise etapi äripindade vahendamiseks, mis tähendab, et töötame selle tõeliselt huvitava projektiga püsivalt edasi. Ühtlasi olles ka kõigi sealsete äripindade ainuesindaja, hoolitseme selle eest, et rikastada kogu piirkonda ettevõtetega, mis tooksid endaga kaasa ka tugevat lisandväärtust. Kahtlemata saab Kalaranna Kvartalist kogu Tallinna ja Kuldse Miili üks silmapaistvamaid sihtkohti, mille üle saavad uhkust tunda nii meie oma inimesed, väliskülalised kui seal resideeruvad ettevõtted.

Kristjan Ploompuu, Uus Maa Ärikinnisvara OÜ tegevjuht

Compare Listings