Your search results

Ajalooline muutus: Tallinna mägede hinnad on lõpuks ühtlustunud

Posted by UusMaaPluss on veebruar 21, 2023
| 0
Ajalooline muutus: Tallinna mägede hinnad on lõpuks ühtlustunud

Eesti suurima kinnisvarabüroo Uus Maa analüütiku Risto Vähi kinnitusel on Tallinna „mägede“ jõuvahekorrad muutunud ning kui seni olid traditsiooniliselt Mustamäe ja Õismäe Lasnamäest kallimad, siis nüüd on nii müügi- kui üürihinnad ja nõudlus ühtlustunud.

Risto Vähi sõnul on ajalooliselt Mustamäe ja Õismäe olnud eelistatud, aga nüüd seda vahet enam pole. „Kõigis mägedes tehakse tehinguid keskmiselt 2500–eurose ruutmeetrihinnaga ning kahetoalise korteri üürimine maksab 500-600 eurot kuus,“ ütles Vähi.

„Praeguses turusituatsioonis on mäed väga konkurentsivõimelised ja keskmisest märksa nõutumad. Kui turul on seisak, siis hakkab jää esimesena alati liikuma just magalatest. Mägedes liiguvad hinnad turuga kiiremini kaasa ning praegusel juhul tulid ka esimesena alla, mis muudab need näiteks Kesklinnast märksa atraktiivsemaks. Samuti tehakse magalates rohkem vajaduspõhiseid tehinguid – eluolu muutumisel tekib vajadus müüa või osta ja spekuleerimist on vähem,“ kommenteeris Vähi.

„“Mägi“ pole enam ammu nõukakajast pärit stigmatiseeriv aadress, vaid hinnatud elukeskkond. Võrreldes paljude teiste Euroopa riikidega on meie magalad mitte riigi-, vaid eraomandis ning omanikutunne hoiab nad korras ja turvalisena. Mägesid on korrastatud ja arendatud võrdsetel tingimustel ja nendes on hea taristu ja logistikaühendused,“ rääkis Vähi.

Uus Maa analüütiku sõnul kolib samadel põhjustel ka Eesti keskklass julgelt mägedesse ning neisse kerkib juurde võrdlemisi palju uusarendusi. Inimesed on lokaalsed ja eelistavad uue kodu asukohana eelnevaga pigem sama piirkonda. Kel tekib rohkem võimalusi, see ostab näiteks Lasnamäe uude majja ka näiteks kalli katusekorteri. Uute korterite eelis on ka kindlad parkimiskohad, mis vanade puhul on juba kitsaskoht,“ lisas Vähi.

Risto Vähi (Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik)

Compare Listings